7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Cumhuriyet Kadınları imza topluyor

CUMHURİYET KADINLARI'NDAN İMZA KAMPANYASI

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından, 'Siyasette ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticiliğinde yüzde 50 Kota İstiyoruz' sloganıyla bir imza kampanyası başlattı.

İnönü Caddesi üzerinde açtıkları stant ile, vatandaşlardan imza toplayan dernek üyeleri, kampanyanın bir gün süreceğini ve toplanan imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Başkanı Nurten Yanalak, kadınların eşitlik ve özgürlük isteklerinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün devrimlerinin başlıca konusu olduğunu belirterek, "Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkını gelişmiş ülkelerden önce vermiştir. 1930 yılında belediye başkanı seçilme hakkı, 1933 yılında muhtarlık ve ihtiyar heyetine seçilme hakkı, 1934 yılında milletvekili seçilme hakkı vermiştir. Buna rağmen 76 yıldır bu sayı hiçbir zaman tatmin edici olmamıştır. En son seçimlerde dahi, 550 Milletvekilinden kadın milletvekili oranı yüzde 10 bile değildir" dedi.

Erkek egemen bir toplumda kadınlara hiçbir zaman eşit şans tanımladığını ifade eden Yanalak, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün 100. yılında biz Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kadınları olarak siyasette ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticiliğinde yüzde 50 kota istiyoruz. Bu talebimizin kanunlarla belirlenip yasalaşmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

CUMHURİYET KADINLARI'NDAN İMZA KAMPANYASI
CUMHURİYET KADINLARI'NDAN İMZA KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 13:25:04
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 14:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?