7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Cumhuriyet Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde, 2004-2005 yılında öğrenim gören 24 ayrı fakülte ve yüksek okuldan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Üniversitenin futbol sahasında yapılan törene, Vali Hasan Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat İstanbullu, Belediye Başkanı Sami Aydın, daire müdürleri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, üniversitelerin ekonomik olarak desteklenmesini belirterek, "Gelişmiş ülkelerin eğitimi ön plana çıkarıp, gayrı safi milli hasılalarının önemli bir kısmını buraya ayırmaları hiç de tesadüfi değildir. Bu ülkeler gelişmenin bilgi toplumu olmaktan geçtiğini görmüştür. Ulusumuzun bilgi toplumu olması için eğitime yatırım yapılması şarttır. Bilginin üretimi, kullanımı gibi temel süreçlerde üniversiteler de olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle yöneticilerimiz üniversitelerine sahip çıkmalıdır. Gayrı safi milli hasılanın en az yüzde 2 ile 4’ünün eğitime ayrılması zorunludur" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında okullarını dereceye girerek bitiren ve diğer konularda derece yapan öğrencilerin mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından verilirken, mezun olan öğrenciler, mutluluklarını tribünlerde kendilerini izleyen aileleri ve yakınlarıyla yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 21:27:50
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 20:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?