2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

CÜ'nün su sorunu çözüldü

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 35 yıllık su sorunu Sivas Belediyesi ve üniversite işbirliği ile çözüldü.

CÜ ile Sivas Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla su deposunun açılış töreni gerçekleştirildi.

 Isı santrali arka alanında bulunan şebeke suyu açılış törenine Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Avcı, Hayri Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Prof. Dr. Ömer Cevit, fakülte dekanları, belediye meclis üyeleri ile öğretim üyeleri katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, üniversitenin yıllardır süren içme suyu problemine gönüllerinin razı olmadığını belirterek bu sorunu birlikte hareket ederek çözdüklerini belirtti.

Kullanılacak suyun özelliklerinden bahseden Ürgüp, suyun 30 - 40 yıl boyunca kullanılabileceğinin altını çizdi ve üniversiteye yakışır bir suyun getirildiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmasında, 35 yıldır üniversitenin içme suyu mücadelesi verdiğini belirterek, "Yaşamın temelinde su vardır. Su olmadan hiç bir şey olmaz. Bir üniversite kuruyorsunuz, büyüyor gelişiyor, 30 bin öğrenci nüfusuna ulaşıyor ancak kullanılabilir bir suyu yok. Düşünmek bile mümkün değil. 35 yıldır üniversitenin su ihtiyacı kuyu sularından karşılanıyordu. Ancak bu suyun içilebilmesi mümkün değildi. Bugün benim için çok mutlu bir gün. 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü. Su medeniyettir. Yaşam kalitesinin artması medeniyettir" diye konuştu. Konuşmaların ardından içme suyu şebekesinin açılışı gerçekleştirildi. Törene katılan konuklar alana konulan çeşmeden akan sudan içti.

Belediye tarafından şehir ile üniversite arasındaki alana 6 bin 406 metre boru çekilerek 750 bin TL'lik bir maliyetle üniversiteye içme suyu getirildi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 17:41:02
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 19:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERTCAN IP: 78.168.136.xxx Tarih : 16.04.2011 10:27:02

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM.BİZİM KÖYÜN SORUNLARINI NE ZAMAN ÇÖZECEKSİN.BAŞKAN OLDUN OLALI BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADIN.ALTYAPI  LAĞIM SULARI NE OLACAK ÇAMUR NE OLACAK.DÜZENSİZ OTOBÜS SEFERLERİ NE OLACAK.İMAR NE OLACAK.YOKSA SİZLER BUNLARI BİZLERE LAYIK GÖRMÜYORMUSUNUZ.KÖYÜMÜZÜ MAHALLEDEN ÇIKARACAĞIM REFERANDUMA GÖTÜRECEĞİM DEDİN.ONLARCA İMZALI DİLEKÇELER VERDİK HALA SESİN ÇIKMIYOR.NEDEN YAKAMIZI BIRAKMIYORSUN.BUNCA REZİLLİKTEN SONRA BASİRETSİZLİKTEN BECERİKSİZLİKTEN SONRA .YOKSA BİZLERDEN MEDETMİ UMUYORSUN AVUCUNUZU YALARSINIZ.BİRAN ÖNCE KÖYÜMÜZÜN YAKASINI BIRAKIN...ALLAH AŞKINA....