3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Dalmaz'dan 'Bilet ve otel' tepkisi!

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, "Trabzonspor maçı öncesinde bazı yöneticilerin sanki Sivas'ta konaklayacak yer yokmuş gibi Tokat'ta kalacaklarını açıklamalarını kabul etmemiz beklenemez" dedi.

Vali Dalmaz, Cumartesi günü oynanacak Sivasspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde bazı medya kuruluşlarında yer alan "Sivas'ta, Trabzonspor'a astronomik otel fiyatları isteniyor, bu yüzden Tokat'ta konaklayacağız" ve "Trabzonspor'a bilet kotası" şeklinde yanıltıcı haberlerin yer aldığını söyledi.

Dalmaz, "2007-2008 futbol sezonunda büyük bir başarıya ulaşan Sivassporumuz, şampiyonluğu son anda kaçırmış, ancak sporseverlerin büyük desteğiyle 'Gönüllerin Şampiyonu' unvanını kazanmıştır. Turkcell Süper Lig'de bu yıl da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Sivasspor, yönetimiyle, taraftarıyla el ele, hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. İşte bu noktada takımımız üzerinde baskı kurmak isteyen belirli çevrelerce verilen talihsiz ve mesnetsiz beyanatlar, ilimizi ve Türk futbolunu da olumsuz yönde etkilemekte ve spor kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve tarihe yön veren illerden biri olan Sivas, Milli Mücadele tarihimizde de önemli bir yere sahiptir.

Türk milletinin en zor günlerinde içeriden ve dışarıdan gelen tüm baskı ve zorlamalara rağmen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına 108 gün boyunca ev sahipliği yapan Sivas, "Cumhuriyet Şehri" unvanını almıştır. İşte bu tarihi geleneğin devamı olarak Anadolu'da dostluk, kardeşlik, hoşgörü ve konukseverliğin en güzel örneklerinin sergilendiği illerin başında gelen Sivas, tüm sosyal ve sportif faaliyetlerde konuklarını en iyi şekilde ağırlamakta ve onları ilimizden güzel anılarla yolcu etmektedir. Turkcell Süper Lig'de mücadele ettiğimiz 4 yıl boyunca ilimize gelen takımların tamamı, müsabakaların sonucu ne olursa olsun valiliğimize, Sivasspor yönetimine, taraftarlarına ve tüm Sivaslılara teşekkürlerini ileterek ayrılmıştır. Bu durum yazılı ve görsel medyada defalarca haber olmuş ve tüm Türkiye'ye örnek gösterilmiştir. Durum böyleyken kritik Trabzonspor maçı öncesinde bazı yöneticilerin sanki Sivas'ta konaklayacak yer yokmuş gibi Tokat'ta kalacaklarını açıklamalarını kabul etmemiz beklenemez.

İlimizde şuanda 5 yıldızlı bir otel bulunmamaktadır. 1 adet 4 yıldızlı otelimiz ise sınırlı sayıda yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. Bunun yanında ilimizde bulunan diğer 2 ve 3 yıldızlı otellerle birlikte; kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleri de bazı organizasyonlarda il dışından gelen misafirlerimizin konaklama ihtiyacını karşılamaktadır. Bizzat il valisi olarak şahsım başta olmak üzere tüm Sivaslılar, misafir bürokratlarımızı gerekirse kendi evlerimizde ağırlamaya hazır olduğumuzu her fırsatta belirtmekteyiz. Ancak Trabzon'dan şuana kadar bizlere konaklama konusunda ulaşan bir talep bulunmamaktadır. Bu doğrultuda Trabzonsporlu yöneticiler tarafından yapılan açıklamaların iyi niyetle bağdaşıp bağdaşmadığını spor kamuoyunun yorumuna bırakmak gerekmektedir. İlimizdeki söz konusu 4 yıldızlı otel ile Trabzonspor kulübü arasında yapılan görüşmelerde, bu otelin Türkiye ortalamasına yakın bir fiyat talep ettiği gözlemlenmiştir.

Şöyle ki; Trabzonspor takımı için tam pansiyon tek kişilik odalar 190 TL, çift kişilik odalar ise 330 TL, yöneticiler içinse yarım pansiyon konaklama hizmeti karşılığı 120 TL olarak talep edilmiştir. Aynı zamanda Sivasspor, ligin ilk yarısında Trabzon'da tek kişilik oda fiyatı olarak 190 TL, çift kişilik oda fiyatı olarak ise 380 TL'ye konaklama ücreti ödemiştir. Yani Trabzon ilinde daha fazla bir ücret ödeyen Sivasspor yönetimi, bugüne kadar konuyu hiçbir şekilde kamuoyunun gündemine taşımamıştır. Yine Türkiye genelinde otel fiyatları değerlendirildiğinde ilimizde istenilen miktarın ortalama seviyesinde olduğu görülecektir. Medyada yer alan bir diğer konu olan Trabzonsporlu taraftarlara bilet kotası uygulandığı yönündeki açıklamalar da kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Konuk takım taraftarlarına ne kadar bilet ayrılacağı Futbol Federasyonu tarafından belirlenmiş olup bu sayıda herhangi bir azaltma yapılmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda Trabzonsporlu bazı yöneticilerin Sivas'ımız ve Sivasspor hakkında yaptığı açıklamaları büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Yönetici konumunda bulunan insanların Anadolu'nun en önemli ve kardeş iki şehri arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyecek açıklamalardan kesinlikle kaçınması gerekmektedir. Türk futbolunun huzura en fazla ihtiyacı olduğu bu dönemde yöneticilerimizin bundan sonraki beyanatlarında gerilimi artıracak ifadelerden kesinlikle kaçınmalarını, bunun yerine dostluk ve kardeşliğe vurgu yapan ifadeler kullanmalarını bekliyoruz. Yiğit Sivas halkı, Sivasspor - Trabzonspor karşılaşmasının centilmence bir ortamda geçmesine yönelik tüm iyi niyetlerini her zaman muhafaza edecek ve misafirlerini, tarihi geçmişimize uygun olarak en iyi şekilde ağırlayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:12:55
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 17:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?