3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Dar gelirli ailelere ev müjdesi!

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Suşehri'nde bulunan dar gelirli aileler için 200 adet ev yapılacağını söyledi.

Coşkun, TOKİ tarafından ilçede daha önceden 304 toplu konut inşaatın yaptırıldığını ve bu evlerin önümüzdeki aylarda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

TOKİ ile yaptıkları görüşmeler sonucu, ilçede bulunan dar gelirli aileler için 200 adet toplu konutun yaptırılacağını da belirten Coşkun, "Sosyal devlet anlayışıyla dar gelirli yoksul vatandaşlarımızı konut sahibi yapabilmek için ve Suşehri'mizi hak ettiği sağlıklı şehirlere kavuşturuyoruz. Ülkenin dört bir yanında benzeri görülmeyen çalışmalar devam etmekte. Bu çerçevede, yaşadığımız bölgede konutu olmayan alt gelir grubuna yönelik sosyal konut çalışmalarına başlandı. İlçemize alt gelir grubu olan vatandaşlarımız için 200 konut yapılacak" dedi.

Konutların 45 metrekarelik evler olacağını ve aylık 100 TL taksitle, 20 yıl geri ödemeli yapılacağını belirten Coşkun, "Suşehri'ne yapılacak bu evler, teslim edilene kadar ödeme yapılmayacaktır. Yaptırılacak olan 200 adet konut için başvuruları başladı. Bu konutlardan ev almak isteyen dar gelirli vatandaşlarımızın özellikle başvuru yapmalarını rica ediyorum. Çünkü, dar gelirli evi olmayan vatandaşlarımız için bu büyük bir fırsattır. Ayda 100 lirayı nerelere harcamıyoruz ki. Herkesin bu parayı ödeme imkanı mutlaka olacaktır. Bu sebeple evi olmayan herkesin müracaatlarını yaptırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Müracaatların Suşehri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne yapılacağını vurgulayan Coşkun, yer konusunda ilçede hiçbir sıkıntı olmadığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?