6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

DEKDER'den yeşile destek

DEGDER'DEN YEŞİLE DESTEK

Dört Eylül Dayanışma ve rYardımlaşma Derneği (DEKDER) tarafından, 'Sivas'ta sizinde bir dikil ağacınız olsun' isimli bir kampanya başlattı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan DEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Cantemur, derneklerinin Sivas'ın bitki örtüsüyle yeşillenmesine katkıda bulunmak istediğini belirterek, "'Sivas'ta Sizinde Bir Dikili Ağacınız Olsun' ismini verdiğimiz bir kampanya başlatarak Sivas'ımızın ağaçlanmasına katkı sağlamayı amaç edinmekteyiz. Bu kampanyaya başlangıç olmak üzere derneğimizce Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlük Binası'nın arka kısmında tahsis edilen araziye vişne ağırlıklı çeşitli cinslerden sertifikalı bin adet meyve fidanı dikilecektir" dedi.

Üniversite ve daha sonra yapılacak başvurular dikkate alınarak seçilecek uygun arazilere Sivas'ın Bir Vişne Şehri Olması temel sloganıyla hareket edeceklerini ifade eden Cantemur, "On binlerce meyve fidanının dikilebilmesinde en büyük destekçimiz Sivas'lı hemşerilerimizdir. Dolayısıyla bu çabamızda benimde fidan dikimine bir katkım olsun diyen bütün ağaç sever Sivaslılardan maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:36:01
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 14:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?