7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Demiryoluna çığ düştü

Sivas'ın Divriği ilçesi ile Erzincan arasındaki demir yolunun bir bölümüne sabah saatlerinde çığ düşmesi sonucu tren seferleri durdu.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Divriği'den Erzincan istikametine giden tren yolu güzergahındaki Barıştaş İstasyonu'na 6 kilometre kala, Çalkı mevkiinde çığ düştü. Şans eseri çığın altında tren ve canlı olmadığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak İHA muhabirine bilgi veren Divriği Kaymakamı Önder Bakan, çığın düştüğü bölgeye Demiryolları'na ait iş makinelerinin sevk edildiğini belirterek, "Sabah saatlerinde yaşanan çığ felaketinde kar altında tren ve canlının olmaması bizleri sevindirdi. Coğrafi bakım nedeni ile bölgeye ulaşım zor. Karayolu olmadığı için Demiryolları'ndan iş ve kar temizleme makineleri sevk ettik. Tren yolunun açılması için çalışmalara başlandı" diye konuştu.

Bazı yolcu ve yük trenlerinin çığ nedeni ile ulaşım yapamadığını da belirten Kaymakam Bakan, "Erzurum Ekspresi şu an Divriği Tren İstasyonu'nda bekletiliyor. Yapılan çalışmalar sonrasında tren yolunun ulaşıma açılması ile birlikte yolcularımız Erzincan'a kadar trenle gönderilecek. Erzincan'dan Erzurum'a da tren yolu kapalı olduğu için otobüslerle gönderilecekler" dedi.

Bu arada kar ve tipi nedeni ile Sivas-Divriği arası, Sivas-Yağdonduran, Kangal-Çatinkaya, Çetinkaya-Divriği arası ulaşıma kapalı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?