6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ders çalışmayan öğrenciye darp iddiası

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Suşehri ilçesi Çataloluk beldesinde bulunan ilköğretim okulunda 3. sınıf öğrencisi D.Ö.'nün ders çalışmadığı iddiasıyla öğretmeni B.Ş. tarafından darp edilme konusunun kendilerinde infial oluşturduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.


Vali Dalmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "5 sınıflı bir ilköğretim okulunda öğretmenin çocuğa bir tokat vurduğu ve tokat sonucu yüzünde morarmaların olduğu, daha sonra annesine haber verdiğinde öğretmenin vurduğu ortaya çıkıyor ve çocuk Suşehri Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Burada muayene yapılıyor. Ancak ileri tetkik için Sivas'a sevk ediliyor" dedi.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Vali Dalmaz, "Olayın nasıl olduğunu ilçe kaymakamımızdan ve milli eğitim müdürümüzden ben soruşturmasını istedim. Gerçek durumun ortaya çıkması gerekiyor. Mazeret ne olursa olsun ders çalışmadı diye veya başka nedenlerle bir öğrencinin dövülmesi hiçbir yerde, hiçbir ahlak kuralında, hiçbir mevzuata da uymayan bir durum. Eğer böyle bir durum var ise öğretmen hakkında gereği yapılacaktır. Veya psikolojik sıkıntısı var ise yine tedbir alınacaktır" diye konuştu.


Dayak olayına karşı olduklarını vurgulayan Vali Dalmaz, "Kızımız bu nedenden dolayı rahatsızlandı ise ilgililer hakkında gerekli şeylerin yapılacağını belirtiyorum. Hiçbir zaman kimsenin keyfi davranmaya hakkı yok. Hele hele bu dönemlerde daha duyarlı eğitim faaliyeti yürütülmesi gerekirken, zorla ders çalıştırma ve dayakla ders çalışma metodunun çok geride kaldığını belirtmek istiyorum. Bizlerde de bunun bir infial uyandırdığını belirtmek istiyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 23:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?