7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Devlet memuru eylemde

Sivas’ta, Türk Büro-Sen üyeleri, Gelir İdaresi’nin yeniden yapılandırılmasına tepki olarak oturma eylemi yaptı.

Sivas Defterdarlığı binası önüne, sabah saatlerinde gelen bir grup maliye çalışanı, yaptıkları eylemde ilk olarak davul ve zurna eşliğinde oyunlar oynayıp halaylar çekti.

Ardından oturma eylemi yapan grup adına basın açıklaması okuyan Türk Büro-Sen Başkanı Güney Akay, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade temsilcilerinin, bütün çaba ve gayretlerini tıkadıklarını, yasak savar bir anlayışla Gelir İdaresi’nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin konuları, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüştükten sonra, yasa tasarısını bir alt komisyona gönderdiklerini belirtti.

Akay,  "Bu haliyle tasarıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bütün olumsuz koşullara rağmen özveriyle çalışan personeli hiçe sayan, gelecekte tasfiye edilmesini sağlayacak olan bu tasarının, hazırlanmasında emeği geçen başta siyasiler olmak üzere, Maliye Bakanlığı bürokratları ile kamufle edilmiş bütün çıkar ve şer grupları kınıyoruz. Maliye Bakanı, Müsteşarı ve Gelirler Genel Müdürünü istifaya davet ediyoruz" dedi.

Akay, eylemlerinin devam edeceğini söyleyerek, bu gün öğleye kadar işyerleri önünde oturma eylemi yapacaklarını, öğleden sonra hizmet vermeyeceklerini, 7 Nisan Perşembe günü de mesai bitiminden sonra işyerlerini terk etmeyeceklerini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:12:44
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?