3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Devleti saçımla yönetmeyeceğim'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Adayı Yrd. Doç. Dr. Adem Işık, seçilirse uzun saçlarını kestirmeyi düşünmediğini belirterek, "Bu devleti ve partiyi saçımla sakalımla değil, aklımla yöneteceğim" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Adem Işık, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın çok üzücü olduğunu ve kendisinde şok etkisi oluşturduğunu söyledi. Işık, "Ben rahmetli başkan ile öğrencilik yıllarımdan beri tanışırım. Buraya gelip gittiğinde de Sivaslı olarak her zaman yanında olmaya gayret ettim. Yapmış olduğu çalışmalarda kendisine destek vermeye gayret ettim. Bu kaza üzerimde şok etkisi oluşturdu. Etkisinden de hala çıkmış değilim" dedi.

"İDDİASI OLMAYANIN HEDEFİ OLMAZ"

Evli ve iki çocuk babası olan Yrd. Doç. Dr. Adem Işık, iddiası olmayanın hedefinin olamayacağını belirterek, "Bu boşluğu doldurabileceğime inandığım için bu yola çıktım. Sadece yola çıkmış olmak için değil elbette ki. Hedefim ilk olarak partimizi 21. yüzyıla taşıyacağımız bir örgütlenme yapısına sahip kılarak Adriyatik'ten Çin Denizi'ne kadar uzanan Türk İslam dünyasında birliği ve beraberliği sağlayabilecek unsurları ortaya koymaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni mutlu yarınlara ulaştırabilmek için bütün performansımı sarf etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"SAÇ VE SAKALIMI TÜRKİYE'NİN KABUL ETMESİ GEREKİR"

Türkiye'nin saç ve sakalını kabul etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Adem Işık, kurşun asker olmadığını söyledi. Işık, "Hepimizin tek çizgide, tek ölçüde olması gerekmiyor. Allah bizi değişik yaratmış. Herkesin bir tarzı, bir stili var. Ben bu yola çıkarken istişare ettiğim arkadaşlarım, camiamızda bunun pek hoş karşılanmayacağını bu nedenle gerekeni yapmamı söyledi. Ama ben bunu riyakarlık olarak değerlendirdim. Bizi halkımız böyle gördü, böyle tanıdı. Allah bizi böyle biliyor, böyle görüyor. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu da bizi böyle bildi. Ben delegelerimizin ve partililerimizin de aynı olgunluğu göstereceğine inanıyorum. Bunları artık bir kenara bırakmamız lazım. Saçla, sakalla, kılık kıyafetle uğraşarak kaybedecek zamanımız yok. Ben burada Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni yönetmeye talip olacak bir makama namzet olarak bulunuyorum. Devleti saçım, sakalım yönetmeyecek. Bizler yapmış olduğumuz işlerle kendimizi ortaya koymaya çalışalım. Ben Sivas'ta tanınmış birisiyim. 6 yıldır İyilik Derneği'nde yapmış olduğum faaliyetlerle bütün Sivas kamuoyu beni yakından tanır. Bu süreç içerisinde derneğimizden 850'ye yakın aile faydalanmaktadır. Her yıl okullar açıldığında öksüz ve yetim çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını sağlayarak okula devam etmeleri gayretini göstermekteyiz" diye konuştu.

"BEN SOKAKTAN BİRİSİ OLARAK BU MAKAMA TALİP OLMUYORUM"

Kazanması halinde saçını kestirmeyi düşünmediğini de ifade eden Yrd. Doç. Dr. Adem Işık, "Bu devleti ve partiyi ben saçımla sakalımla değil, aklımla yöneteceğim. Benim yapmış olduğum çalışmalar ortadadır. Ben bunlarla gündeme gelmek istiyorum. Yoksa saç, sakal yarım saatlik iştir. Kesersiniz, uzatırsınız. Ama ben böyleyim, olduğum gibi görünmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Eşinin de Cumhuriyet Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi olduğunu belirten Işık, özel bir bakım yapmadığı saçlarının Allah vergisi olduğunu söyledi.

Öte yandan, adaylığını açıkladığı gün basının karşısına top sakallı olarak çıkan Yrd. Doç. Dr. Adem Işık'ın sakallarını kesmiş olduğu gözlemlendi

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 95.65.143.xxx Tarih : 24.05.2009 19:03:10

Amenna haklısında gardaş, birde partinin çizgisi ve duruşu var. parti tabanı bu kisveye iyi bakmaz. Şahsen ben de iyi bakmıyorum. Ama elbette söz delegelerindir. Bu konuda son söz onların. kararı onlar verecek.