6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Diş Hekimleri Birliği toplandı

Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanları, Sivas'ta düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Sivas Diş Hekimleri Odası'nın organize ettiği Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanlar Konseyi Toplantısı ve Bilimsel Toplantı, İl Özel İdare Meclis Salonu'nda yapıldı.

ürkiye'nin tamamına yakın illerinden gelen başkanların katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, yaşanan ekonomik krizin bir an önce atlatılması temennisinde bulundu.

Yıldırım, ağız ve diş sağlığı konusunda yeni gelişmelerin olduğunu ve bu konuya Sağlık Bakanlığı'nın önemli katkı sağladığını kaydederek, "Ağız Ve Diş Sağlığını Geliştiren Okullar Projesi, kasım ayı içerisinde Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde Türkiye'de uygulamaya başlanacak. Bu noktada Sağlık Bakanlığımızın cesaretli adımını alkışlıyoruz. Geç de olsa böyle bir projenin gerçekleştirilmesi, gelecek kuşakların çağdaş ülkede yaşayan insanların ağız ve diş sağlığı seviyesine ulaşmasında başarılı olacak" dedi.

Gereğinden fazla diş hekimliği fakültesinin açıldığını dile getiren Yıldırım, "Yeni diş hekimliği fakülteleri açılıyor. Ne yazık ki sadece bu hükümet döneminde değil, geçmiş hükümetler döneminde de yaşadığımız gibi insan gücü planlaması sorgulanmadan açılan yeni diş hekimliği fakülteleri, işsiz diş hekimi sayısını çok ciddi anlamda artırmaktadır" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın diş hekimleri istihdamına yönelik olarak yaptığı çalışmalara da dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Son yıllarda Sağlık Bakanlığı'nda istihdamlar artmış durumda. Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'nda diş hekimlerinin istihdamına ilkesel olarak doğru bakıyor. Ancak bir endişe var. Diş hekimlerinin istihdamının yapılacağı yerlerin neresi olacağı bizim açımızdan önemli. Eğer Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan istihdamlar diş hekimlerinin yoğun olarak yaşadığı yerler ise burada serbest çalışan diş hekimlerinin gelecekle ilgili kaygıları artacak demektir. Onu çok yakından ve çok sıcak yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın da bir konuşma yaptığı toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?