3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Divriği'de gıda denetimleri sürüyor

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Divriği ilçesinde yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçen çok sayıda gıda ürünlerinin toplanarak imha edildiğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kaya, Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin Divriği ilçesinde gıda üretim ve satışı yapan yerleri denetlediğini bildirdi. Kaya, yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürüne rastlanıldığını ve toplanarak imha edildiğini belirterek, "Sağlıklı gıda satışı yapmayan, miadı geçmiş ürünleri satan işyerlerine idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Açıklamasında vatandaşları da uyaran Kaya, "Halkımızın sağlıklı gıda tüketimi için yapmış olduğumuz denetimler sıklıkla devam etmektedir. Bizim yapacağımız denetimlerin yanı sıra halkımızın da gıda satın alırken, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan alınmış olan üretim iznine dikkat etmeleri, üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları, açıkta yapılan ürünleri almamaları ve her türlü istek, şikayet ve dileklerini yeni hizmete açılan Alo Gıda 174 numaralı telefona bildirmeleri gerekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?