2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Divriği'nin çehresi değişiyor

Divriği Ulu Camii Sosyal Donatı alanı hal meydanı, Çevre Yapılaşma Düzenleme Projesi çerçevesinde Divriği Kaymakamlığı ile Divriği Belediyesi arasında tahsis protokolü imzalandı.

Divriği Kaymakamı Salih Ayhan ve Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Kaymakam Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hakan Gök, Özel İdare Müdürü Muharrem Yıldız, Avrupa Birliği Bürosu proje ekibi de katıldı. Burada Kaymakam Salih Ayhan, mevcut hal alanı bölgesinin yeniden projelendirdiklerini ve ilçeye yeni bir yüz katacağını söyledi.

Ayhan, Divriği için önemli projelerden biri olan hal binası ve çevresinin yapılaşma projesinin öncelik alanının turizmin çeşitlenmesi olduğunu ifade ederek, "Bu proje ile alternatif turizm imkanlarının değerlendirilmesinin yanı sıra, tarihi, doğal ve kültürel mirasın turizm odaklı değerlendirilmesine yönelik altyapı çalışmalarının yapılması, bölgedeki tarihi ve kültürel yapıların görünürlüğünün artırılması ve tanıtımı amaçlı merkezlerin kurulması sağlanacaktır. Projenin bitirilmesinin ardından bölgede görüntü kirliliğinin sona ereceği gibi, bölgeye yeni bir yüz katacağına inanıyorum. Bu anlamda bugüne kadar bizlere desteklerini esirgemeyen başta Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere, Kültür Bakanlığımıza, Valimiz Ali Kolat'a, milletvekillerimize ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'na teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Gök ise bu projenin bitmesinin ardından bölgenin güzel bir görünüme kavuşacağı gibi ilçenin de turizm kentine yakışır bir yer haline geleceğini ifade ederek, "Hal bölgesi şu anki haliyle ilçenin görünümüne yakışmayan bir bölge konumunda. Biz de Belediye Meclisimizde aldığımız karar ile mülkiyeti belediyemize ait olan hal binasını uzun vadeli olarak kaymakamlığımıza devrediyoruz. Kaymakamlığımızca oluşturulan bu önemli projenin hayata geçirilmesi için toplandık ve protokol imzaladık. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen Divriği Ulu Camii Sosyal Donatı alanı hal meydanı Çevre Yapılaşma Düzenleme Projesi çerçevesinde, mevcut hal binasında bulunan dükkanlar, Divriği ilçesinin tarihi ve mimari dokusuna uygun olarak restore edileceği belirtildi. Hal binasının orta kısmında bulunan atıl durumdaki köy pazarı kısmının da kaldırılarak köylerde yaşayan vatandaşları organik ürünlerini nezih ortamda satmaları için ve ilçenin tarihi ve turizmi yansıtacak el sanatlarının satış reyonları için yeniden düzenleneceği öğrenildi. Ayrıca mevcut hal binasının üzerine çelik konstrüksiyonlarla ikinci bir kat yapılarak bu bölgede 10 adet dükkan ,1 adet kafeterya, 1 adet restourant ve 1 adette turizm bürosu ile yaz mevsiminde yapılacak bazı küçük organizasyonlar için sosyal alan yapılacaği kaydedildi.

1 milyon 250 bin TL''ye mal olacak proje evraklarının Kültür Bakanlığı'na ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'na sunulduğu, ihale sürecinin bitmesinin ardından 2012 yılı içerisinde bitirilmesi beklendiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2011 Pazartesi 17:24:55
Güncelleme :22 Kasım 2011 Salı 16:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?