6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Diyaliz Merkezi'nin açılışı yapıldı

Sivas Numune Hastanesi'nde yeni yerine taşınan diyaliz ünitesi ile yeni kurulan MR ve Bilgisayarlı Tomografi servisinin açılışını yapan Vali Veysel Dalmaz, askeri Hastane'den sonra Sivas'ta ikinci olarak Sivas'ta İSO 9001 kalite belgesini alan hastanenin Başhekimine belgesini verdi.

Hastaneyi ziyaret eden Vali Veysel Dalmaz, ilk olarak Sağlık Müdürlüğü binası yanındaki bölümde yapılan 18 yataklı diyaliz merkezinin açılışını yaparak, tedavi gören hastalara karanfil hediye etti.

Ardından eski diyaliz merkezi yerine yapılan MR ve Bilgisayarlı Tomografi servisinin açılışına geçildi. Törende açılış konuşmasını yapan Numune Hastanesi Başhekimi İdris Ahmet Çakır, bu günün kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, "Yeni servislerinin açılış gönü ayrıca benim doğum günüme denk geliyor. Bu nedenle 24 nisan benim için daha önemli oldu" dedi.

Ardından konuşan Vali Veysel Dalmaz, Sivas'ta sağlık alanında önemli gelişmeler kat edildiğini belirterek, "Sivas'ta resmi kurum hastaneleri ile özel sektör hastaneleri arasındaki birliktelik, sağlık alanındaki yenilikleri ve başarıları birlikte getiriyor. Bizim hedefimiz, vatandaşın bu konuda aldığı hizmeti doruklara çıkarmaktır. Bunu da birliktelik ile başarıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Veysel Dalmaz, Askeri Hastane'den sonra Sivas'ta ikinci olarak İSO 9001 kalite belgesi alan hastanenin Başhekimine kalite belgesini verdi. Vali Dalmaz, "İşte yaptığımız çalışmalarla hizmetin doruk noktasına çıkardığımızın belgesi budur" dedi.

Belge töreni ile birlikte Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler MR ve Bilgisayarlı Tomografi servisini açtı. Vali Dalmaz, incelemelerinin ardından MR'a girdi. Son olarak Vali Veysel Dalmaz, hastanenin psikiyatri servisini ziyaret etti. Vali Dalmaz, buradaki hastalara da karanfil vererek, bir hasta ile masa tenisi oynadı.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?