6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Diyaliz ünitesine üç yeni makine

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne biri hayırsever işadamı tarafından, 2'si de döner sermaye tarafından 3 yeni diyaliz makinesinin alınarak, hizmete sokulduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Devlet Hastanesi Müdürü İzzet Seller, Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan diyaliz ünitesine, 1 tanesi ismini açıklanmasını istemeyen hayırsever işadamı tarafından, 2 tanesinin de hastane döner sermayesi tarafından olmak üzere 3 yeni makine alındığını belirterek, "Diyaliz ünitesinde toplam 12 adet diyaliz makinesi hizmet vermektedir. Bu diyaliz ünitelerimizden birini ismini vermek istemeyen bir işadamı, diğer ikisini ise hastanemiz döner sermayesi tarafından alınarak böbrek hastalarımızın hizmetine sunulmuştur" dedi.

Diyaliz ünitesine Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezi ve köylerinde bulunan diyaliz hastalarına hizmet verdiğini söyleyen Seller, "Bölgemizde toplam 22 diyaliz hastamız bulunmaktadır. Diyalize girecek olan böbrek hastaları, Hastanemiz tarafından kısa süre önce ihale yolu ile taşıma hizmeti olarak kiralanan minibüsle evlerinden alınıp, Diyaliz ünitesinde tedavileri yapıldıktan sonra tekrar aynı araç ile evlerine bırakılmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 17:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?