3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Doğa savaşçıları işbaşında!

Sivas'ta 500 adet keklik doğaya bırakıldı. Sivas Orman işletme Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Sivas Orman İşletme Müdürlüğü 2009 programında yer alan, doğaya 500 adet keklik salımı Sivas Kent Ormanı içerisinde gerçekleştirildi. 2008 yılında program dahilinde Sivas'ta doğaya salınan 100 adet keklik sayısı, bu yıl Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla 500’e çıkartıldı.

Küresel ısınma sonucunda iklimlerde ve ormanda yaşayan canlılarda önemli ölçüde dengesizlikler yaşandığı belirtildi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından her yıl doğaya yaklaşık 50 bin kekliğin bırakıldığı belirtilerek, doğanın kendini yenilemesine yardımcı olunduğu kaydedildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Samsun, Çorum, Tokat, Yozgat ve Sivas illerinde 2009 yılında toplam 10 bin adet kınalı kekliğin doğaya salımının yapılacağına değinilirken, bu kekliklerin en büyük özelliğinin ise doğaya zararlı böcekleri yemesi olarak bildirildi.

Son yıllarda özellikle Sivas sınırları içerisinde görülen kenenin baş düşmanının keklikler olduğu ifade edilirken, keklik popülasyonu ile doğanın dengesinin yeniden oluşturularak, olumsuz vakaların ortadan kalkmasında bu çalışmaların yardımcı olacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Sivas ili dahilinde ki ormanların korunması ve işletilmesinin yanında doğal dengenin korunması için ormanlarda kuş popülasyonunun artırılmasına yönelik, Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlara kuş yuvaları yapıldığı ve bu program dahilinde 500 adet kuş yuvasının ormanlardaki ağaçlara asıldığı ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 21:24:46
Güncelleme :4 Ağustos 2009 Salı 21:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?