5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Doğalgaz kazılarına başlanıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen SİDAŞ yetkilileri, Belediye Başkanı Şaban Coşkun ile ilçede başlanılacak oldan doğalgaz çalışmaları hakkında toplantı yaptılar. Belediye Başkanı Şaban Coşkun, 2008 yılında ilçedeki ikamet ve işyerlerinde doğalgazın kullanılmaya başlanılacağını bildirdiler.

Yapılacak olan çalışmalar ile ilgili olarak toplantı yapmak üzere Suşehri ilçesine gelen Sivas Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi (SİDAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Arslan, SİDAŞ İşletme Bölge Müdürü Metin Ceyhan ve Bölge Koordinatörü Rıza Aktepe, Belediye Başkanı Şaban Coşkun'u makamında ziyaret ederek ettiler.

Suşehri'ne döşenecek olan doğal gaz çalışmaları hakkında yapılan toplantı sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Coşkun, doğalgaz konusunda başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, "İlçemize verilecek olan doğalgazın ihalesi yapılmış olup Kasım ayının ikinci haftası kazı çalışmaları başlayacak ve 2008 yılının Ekim ayında tüm evlerde doğalgaz kullanılacaktır. İlçeye döşenecek olan doğalgazın istasyon yeri olarak belirlenen doğalgaz boru hattı geçiş noktası olan Karaoyolları mevkiine kurulacak. Müşteri hizmetleri bürosun için çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zaman içerisinde büroyu kuracağız. İlçemize döşenecek olan doğalgaz konusunda halkımızın duyarlı olması istemekteyiz" dedi.

Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasından sonra birçok ilde olmayan hizmeti Suşehrililerin kullanacağına da dikkat çeken Başkan Coşkun, "SİDAŞ doğalgaz şirketi Türkiye genelinde 132 lisans sahibi firma olup ilçede çalışmalarını başlatıp vatandaşımızı rahata kavuşturacak. İlçede doğalgaza kullanımına uygun olan tüm evlere verilecektir. Bu doğalgazın ilçemize gelmesinde en büyük etken olan eski bakanlarımızdan ve Sayın Abdullatif Şener ve AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İlçemizde 1 yıl içerisinde tüm evlerimizde ve iş yerlerimiz doğalgaza kavuşacaktır. Bütün İlçemize hayırlı olsun" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?