5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

‘Doktor balıklar' ilgi odağı oldu

SİVAS’ta bulunan dünyaca ünlü Balıklı Kaplıca, Estonya’da düzenlenen Avrupa Kaplıcalar Birliği (ESPA) Genel Kurulu'nda ilgi odağı oldu. Türkiye toplantıda, ‘Doktor balıkların ülkesi’ olarak tanıtıldı.

Dünyada sedef hastalığının doğal tedavi merkezi olarak adlandırılan Kangal İlçesi'ndeki Balıklı Kaplıca Estonya’nın Perna kentinde yapılan Avrupa Kaplıcalar Birliği Genel Kurulu'nda büyük ilgi gördü.

Geçen hafta yapılan Genel Kurul'a katılan Türkiye Kaplıcalar Birliği Basın Sözcüsü Fuat Ünsal, birliğe üye olan dünyadaki kaplıcaların genel kurulda tek tek tanıtıldığını söyleyerek, “Sıra Türkiye’ye gelince ‘Doktor Balıkların Ülkesi Türkiye’ denilerek büyük övgüler aldık. Bu da bizi çok sevindirdi. Kangal ilçemizde bulunan Balıklı Kaplıca dünyaya mal olmuş bir kaplıca” dedi.

Macaristan’ın Hevis kentinde Avrupa Kaplıcalar Birliği’ne üye kaplıcalara yönelik düzenlenen bilimsel sempozyuma da katıldıklarını söyleyen Fuat Ünsal, “Her gittiğimiz sempozyum ve toplantıda Kangal İlçesi'nde bulunan balıklı kaplıcamız büyük övgüler alıyor. Buranın bir tedavi merkezi özelliği taşıması nedeniyle de doktor balıklarımız büyük merak uyandırıyor” dedi. Dünya’daki yüzlerce kaplıca işletmecisinin katıldığı bilimsel toplantılarda balıklı kaplıcadan övgüyle sözedildiğini söyleyen Ünsal, “Bu değerimizi her geçen gün daha da modernleştirerek dünyanın hizmetine sunmak için gereken gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 13:17:31
Güncelleme :28 Ağustos 2007 Salı 13:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?