7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Doktor balıklar şifa dağıtıyor

BALIKLI KAPLICALAR SEDEF HASTALARININ AKININA UĞRUYOR

Sivas'ta bulunan Balıklı Kaplıca, yurt içi ve yurt dışından gelen sedef hastalarının akınına uğruyor.

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan Balıklı Kaplıca, sedef hastalarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Kangal ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcaya yurt dışından da hastalar gelerek tedavi oluyor.

Hastalığının tedavisi için balıklı kaplıcaya gelen Ertan Albayrak, 20 yıldır ciddi şekilde sedef hastalığının olduğunu ifade ederek iyileşeceğine inandığını söyledi. Albayrak, "Ciddi şekilde sedef hastalığım var. Bunu iyileştirmek için geldim. 3 gündür buradayım ama şimdiden faydasını görmeye başladım. Su çok rahatlatıcı, balıklar faydalı oluyor. Bildiğim kadarıyla iki tür balık var burada. Bir tanesi sedef hastalığının kabuklarını soyuyor, bir tanesi de pansuman yapar. Şu ana kadar faydasını görmeye

başladım. 20 yıldır sedef hastasıyım, ilk kez geliyorum. Tedavi süresi olan 21 gün içinde tamamıyla iyileşeceğine inanıyorum" dedi.

Litvanya'dan gelen sedef hastası Gediminas Jarusevic, 15 yıl sonra son 2 yıldır tekrarlayan rahatsızlığından dolayı kaplıcaya 2. kez geldiğini ifade etti. Kangal Balıklı Kaplıca'yı ilk defa Litvanya televizyonlarından duyduğunu söyleyen Jarusevic, tedavi gördüğü 5 gün içinde çok büyük değişikliklerin olduğunu belirtti.

Rusya'dan gelen bir diğer hasta Vitali Kirgintsev ise, Kangal Balıklı Kaplıca'yı internetten öğrendiğini belirterek, 10 gündür tedavi gördüğünü söyledi. Vücudunda çok iyi bir temizliğin gerçekleştiğini kaydeden Kirgintsev, 21 gün sonra ülkesine gittiğinde vücudunda herhangi bir lekenin kalmayacağına inandığını ifade etti.

Kangal Balıklı Çermik İşletmecisi Vedat Ünsal, sedef hastalarının yılın 12 ayı hizmetlerinde olduğunu vurgulayarak, "Kaplıcaya talep kış aylarında Sivas'ın ikliminden dolayı biraz az oluyor. Ama biz yine de 12 ay açık tutuyoruz. Sevkli gelen hastalarımızı açıkta bırakmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Ünsal, profesör gözetiminde tedavilerin devam ettiğini belirterek, "Haftada bir gün Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sedat Özçelik gelip hastalarımızı kontrol ediyor. Hemşireleri genelde kaplıcada bulunduruyoruz. Kangal Balıklı Kaplıcaları'nı dünya tanıyor. Burada özellik suda. Balıklar hasta bölgedeki kabukları alıp suyla hasta bölgeyi temas ettiriyor. Asıl tedaviyi balıklı kaplıcada bulunan selenyumlu su yapıyor. Almanya'dan, Arap ülkelerinden,dünyanın hemen hemen her yerinden hastalarımız var.

Son zamanlarda Rusya ağırlıkta olmaya başladı" diye konuştu.

BALIKLI KAPLICALAR SEDEF HASTALARININ AKININA UĞRUYOR
BALIKLI KAPLICALAR SEDEF HASTALARININ AKININA UĞRUYOR
BALIKLI KAPLICALAR SEDEF HASTALARININ AKININA UĞRUYOR
BALIKLI KAPLICALAR SEDEF HASTALARININ AKININA UĞRUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 14:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?