3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Doktorları şaşırtan tümör!

Sivas Numune Hastanesinde, daha önce kalp ameliyatı geçiren bir hastanın kalbindeki portakal büyüklüğündeki tümör ameliyatla çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce kalbinde oluşan tümör nedeniyle ameliyat olan 67 yaşındaki Nevzettin Yılmaz, şikayetlerinin artması üzerine Numune Hastanesine başvurdu.

Burada yapılan tetkiklerin ardından kalbinde yeniden tümör oluştuğu belirlenen Yılmaz, ameliyata alındı.

Yılmaz'ın kalbinde oluşan portakal büyüklüğündeki tümör, kalp ve damar cerrahisi servisinde yaklaşık 8 saat süren operasyonla alındı.

Daha önce kalp ameliyatı geçirdiği için risk altında bulunan Yılmaz'a tıkanan damarı için koroner baypas ile redo sol atrial miksoma ameliyatları uygulandı.

Kalp tümörlerinin nadir karşılaşılan bir hastalık olduğunu belirten Opr. Dr. Bülent Mert, Yılmaz'ın kalbinde oluşan tümörün iyi huylu olduğunu belirtti.

Tümörün kalbin sol kulakçığı içine yerleştiğini ifade eden Mert, hastanın kalbinden çıkarılan tümörün 5x6 santimetre ebatlarında olduğunu ifade ederek, tümörün 3. kez yenilenmemesi için kalbe sentetik yama yaptıklarını söyledi.

Ameliyatın uzun sürdüğünü ancak hastanın sağlığına kavuştuğunu kaydeden Mert, bu ameliyatın hastaneleri bünyesinde ilk defa yapıldığını ifade etti.

Sağlığına kavuşan Nevzettin Yılmaz da ameliyatını yapan ekibe teşekkür ederek, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 10:40:11
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?