7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Dolandırılan yaşlı adam fenalaştı

Sivas'ta tansiyon ve kalp hastası bir vatandaş, "Annem hacca giderken öldü" diyen şahıs tarafından dolandırılınca fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Hasan Karakaya (65), kredi kartını ödemek için bankadaki maaşını çekti. Karakaya, kızı Fatma Yıldız ile birlikte Atatürk Caddesi üzerinde yürürken yanlarına yaklaşan bir kişi ile sohbet etmeye başladı. Bir süre Karakaya ile sohbet eden dolandırıcı, annesinin hacca gitmek isterken hayatını kaybettiğini söyledi. Annesinin vasiyetinin yoksullara yardım edilmesi olduğunu söyleyen dolandırıcı, dağıtması için Karakaya'ya 4 bin TL verdi. Bir süre sonra bir kişi ile Karakaya'nın yanına

gelen şahıs, "Paranın devrinin yapılması gerekiyor" diyerek verdiği 4 bin TL ile birlikte 2 bin 600 lirayı da aldı. Şahıslar, orada bulunan Vakıflar İş Hanı'na girerek ortadan kayboldu.

Dolandırıldıklarını anlayan Hasan Karakaya ve kızı Fatma Yıldız, durumu polise bildirdi. Fenalaşan Hasan Karakaya, olay yerine gelen ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da Karakaya'nın kaldırıldığı hastaneye gelerek durum hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:45:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?