5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Domuz sürüsü şehre indi

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinin üst tarafında bulunan Kardeşler Tepesi'ndeki Kent Ormanı'na kadar gelen aç domuz sürüleri, önce Kangal cinsi çoban köpeğine, ardından da köpeği kurtarmak isteyen korucuya saldırdı. Domuzlardan biri, bir güvenlik görevlisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.


Gece saatlerinde aç kalan 15 kadar domuz sürüsü, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinin üzerindeki Kardeşler Tepesi'nde bulunan Kent Ormanı'nın korucularının nöbet tuttuğu kulübeye kadar geldi. Burada kangal cinsi çoban köpeğine saldıran domuzlar, köpeği kurtarmak isteyen korucu Ramazan Çetin'e saldırdı. Elinde nacak ile kendini korumak isteyen Çetin'in yardımına diğer bir korucu olan Celal Coşkun yetişti. Coşkun, arkadaşına saldıran 15 kadar domuzdan en iri olanına tüfekle ateş ederek öldürürken, diğer
domuzları da kaçırmayı başardı.


Başlarından geçen olayın büyük bir heyecanla anlatan korucu Celal Coşkun, Kent Ormanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalıştıklarını söyledi. Gece saatlerinde kulübe dışındaki kangal cinsi çoban köpeğinin havlaması üzerine ne oluyor diye baktıklarını belirten Coşkun, "Ramazan arkadaşımızla seslerin gelmesi üzerine dışarı çıktık. İrili ufaklı 15 kadar domuz sürüsü köpeğe saldırıyordu. Ramazan arkadaşımız da eline geçirdiği nacak ile köpeği domuzlardan kurtarmak istedi. Bu sırada domuzlar Ramazan'a yönelince ben de tüfeği kaparak, ateş ettim. En irisinin koltuk altına nişan alarak, 2 yerinden vurdum. Vurulan domuz öldü, diğerleri de sesten kaçtı. Biz sürekli olarak ormanlık alanda devriye geziyoruz. Daha önceden de domuzlarla karşılaşmıştık. O zaman tüfeğimiz olmadığından, saklanarak korunuyorduk. Devamlı oluyor. Şu an için 10-15 tane sürü halinde geziyor" dedi.
Diğer bir korucu olan Ali Çelik ise kış sebebiyle yiyecek bulamayan domuzların geldiğini belirterek, "Üniversiteye inme ihtimalleri var. Çünkü orada yiyecekleri kolaylıkla bulabiliyorlar" şeklinde konuştu.
Köpeği kurtarmak için nacak ile domuzlara saldıran, ancak domuzların saldırısına uğrayacağı sırada arkadaşı tarafından kurtarılan Ramazan Çetin ise olayı şu şekilde anlattı;
"Arkadaşlarla otururken köpeğin havlamasını duyduk. Nacağı alıp dışarı çıktığımda 10-15 tane domuzu gördüm. Nacak ile domuzların üzerine gidince, bana doğru gelmeye başladılar. Bu sırada Celal isimli arkadaşım tüfeği alarak ateş etti. 2 el ateş edince birini devirdi, diğerleri de kaçtı. Korktum tabiki. Üzerime gelince Celal Bey ateş etti ve birini vurdu, diğerlerini kaçırdı."


Ölen domuzu belediyeye bildirerek kaldırılmasını sağlayacaklarını kaydeden Çetin, "Her yıl kış mevsimi geldiğinde aç domuzlar, sürü halinde buralara geliyor. Burada, üniversitede sürü halinde geziniyorlar. Kış mevsimi geldiğinde sürekli karşılaşıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 01:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?