3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Domuzla boğuştu, hastaneye koştu!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde domuzların saldırısına uğrayıp elinden yaralanan çoban, domuz gribi salgınından korkarak hastaneye gitti.

Edinilen bilgiye göre Suşehri ilçesine bağlı Yürekli köyünde önceki gün arazide hayvanlarını otlatan Abdurrahman Kaya, aniden arazide önüne çıkan domuzların saldırısına uğradı. Sürüden bir domuzun hışmına uğrayan çoban elinden yaralanırken, elindeki balta ile kendisine saldıran domuzu öldürdü.

Korkudan ne yapacağını bilemeyen çoban panikle evine kaçtı. Ardından domuz gribine yakalanacağı kuşkusuyla hastaneye giden Kaya'ya kuduz aşısı yapıldı. Kaya, "Arazide hayvanları otlatıyordum. Aniden bir domuz sürüsü hayvanlara doğru yöneldi. Ne yapacağımı bilemedim. Domuzlardan bir tanesi bana saldırdı. Domuzla mücadele ederken elimden yaralandım. Elimdeki balta ile domuzun kafasına vurarak onu yaraladım. Yaralı vaziyette kaçan domuzun leşini bir derede ertesi gün buldum. Yaralı domuzu kurtlar yemiş. Elimden aldığım yaradan dolayı domuz gribi şüphesi olabilir diye Suşehri Devlet Hastanesi'ne geldim. Benden kan örneği aldılar. Tedbir amaçlı şimdi hastaneye gelerek kuduz aşısı yaptırıyorum. Daha önce bir domuz saldırısına uğramadım. Ancak bu domuz sürüleri ekili arazilerimize hep zarar vermekte. Devletin bu işe bir çözüm bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 21:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?