5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Don ve kar yağışı uyarısı!

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri, Kelkit havzasında don olaylarının ve kar yağışının olacağını belirterek, vatandaşları uyardı.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Suşehri Meteoroloji İstasyon Müdürü Atilla Uzun, yurdun orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdiğini belirtti, Batı bölgeleri bu gün etkilemeye başlayan kötü hava şartlarının özellikle Kelkit havzasında bu gün öğle saatlerinden sonra etkisi altına alacağını ve 29 Kasım 2007 tarihinde bölgeyi terk edeceği, ancak 29 ve 30 tarihlerinde kuvvetli buzlanmanın görüleceği tahmin edildiğini kaydetti.

Uzun, Kelkit havzasında ise 4 günlük hava tahminlerinin şu şekilde olacağını belirtti;
"27 Kasım günü, parçalı çok bulutlu öğle saatlerinden sonra aralıklı olarak karla karışık yağmurlu geçeceği, gece saatlerinde kar şeklinde görülecek yağışın etkisini artıracağı tahmin edilmektedir. 28 Kasım günü, parçalı çok bulutlu aralıklı olarak etkili olmak üzere kar yağışlı geçecek. 29 Kasım günü parçalı bulutlu sabaha karşı kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecektir. 30 Kasım günü de parçalı bulutlu, gece ve sabaha karşı kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecektir."

Uzun, hava sıcaklığının ise 8 ile 10 derece azalacağına dikkat çekerek, ilgili ve yetkililerin oluşacak kötü hava şartlarına karşı tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 10:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?