7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

'Dünden Bugüne Karayolları' sergisi

Sivas Belediyesi tarafından desteklenen ve Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Aliattin Polat'ın hazırladığı 'Dünden Bugüne Karayolları' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki açılışa Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Aliattin Polat, Cumhuriyet döneminden bugüne kadar karayollarının yapımında çekilen fotoğraflarla, karayollarının önemini anlatmak istediğini söyledi.

Vali Vekili Kemal Şahin ise medeniyet seviyesinin yükselmesinin yollarla eş değer olduğunu söyledi. Şahin, "Halil Rıfat Paşa'nın dediği gibi 'Gidemediğin yer senin değildir' sözü bu fotoğraflarda anlatılıyor. Canlar şehit verilerek yapılan yolların önemi, bu sergile bir kez daha anlatılıyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından serginin açılışı Vali Vekili Şahin, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç ve sergi sahibi Polat tarafından yapıldı. 3 gün boyunca ücretsiz gezilecek sergide 110 fotoğraf yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?