6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Dünya Bilardo Şampiyonası başladı

3 Bant Bayanlar Dünya Bilardo Şampiyonası, Sivas'ta başladı.

Turnuvaya 12 ülkeden 16 sporcu katılırken, Türkiye'yi temsil eden tek bayan sporcu olan Sivassporlu Gülşen Degener, şampiyon olmak istediğini söyledi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya Türkiye, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İspanya, Fransa, Japonya, Kore, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri'nden toplam 16 sporcu katılıyor. Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, şampiyonada dünya çapında önemli sporcuları Türkiye'de misafir ettiklerini söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise, bu türlü spor etkinliklerinin kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, yarışmaya gelenlerin Sivas'ı ülkelerinde anlatacaklarını söyledi. Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupant de, Sivas'ta kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederek, tüm sporculara başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından hakem heyeti ile sporcuların tanıtımı yapıldı. Sivas Gençlik Merkezi folklor ekibi de sporculara ve bilardo severlere halay gösterileri sundu. Şampiyona ilk tur rakiplerin eşleşmesinin ardından başladı. Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Sivassporlu Gülşen Degener ise törenin ardından salondan ayrılarak, kendi karşılaşmasına yarım saat kala salona geldi.

Degener, yarışma için 10 hafta önce Berlin'den İstanbul'a geldiğini belirterek, "Bu yarışmaya çok iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Oyuncular arasında 3 tanesini rakip olarak görüyorum. Ancak set sisteminin oynanması ve setlerin 12 gibi kısa bir sayı mesafesinde tamamlanmış olması bir handikap. Yani zayıf oyuncuya da şans veriyor. Ama ben tecrübem sayesinde bu handikabı aşacağıma inanıyorum. Hedefim burada Sivasspor adına şampiyon olmaktır" dedi.

Tek Türk sporcu olmasının da kendine güven verdiğini kaydeden Degeler, "Ben Türkiye'nin yıllardır bayanlar 3 bantta yenilgisiz şampiyonuyum. O yüzden bu yarışmaya benim katılmam planlanıyordu. Tek Türk yarışmacı olmam benim için hem daha hırs verici, hem de güzel bir şey" diye konuştu.

Degeler, ilk turda Amerika Birleşik Devletleri'nden Ester Park ile karşı karşıya gelecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 18:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?