3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Dünya devinden yatırım incelemesi

Hindistan'ın en büyük ferrokrom firması IMFA, Sivas'ta yatırım incelemesinde bulundu.

 Yeraltı rezervleri açısından oldukça zengin kaynaklara sahip olan Sivas'ta Yazıcı Grup işbirliğiyle ortak yatırım yapmaya hazırlanan firma yetkilileri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret ederek, ön görüşme yaptı.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile görüşen IMFA Grup Genel Müdürü Arvind Mishra, Sivas ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler aldı. Sanayi ve madenler konusunda danışmanları ile fizibilite çalışmaları yürüten ekibe Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Baş Direktörü Mehmet Gökay Üstün ve Proje Direktörü Lidiya Kırımova Köse ile Yazıcı Şirketler Grubu sahibi Servet Yazıcı da eşlik etti. Ferrokrom tesisleri ile dünya devleri arasında yer alan ünlü marka IMFA Grup, Hindistan'da kendi madenlerini ve elektriğini üreterek önemli bir pazara sahip bulunuyor.

Yazıcı Şirketler Grubu'nun ise Sivas'ta geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından krom tesisinin açılışı yapılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kasım ayında Hindistan'a yaptığı ziyarette sağlanan ikili görüşmeler ve Yazıcı Grubu'nun temasları sonrasında firma Sivas'a geldi.
Maden sektöründe yatırım yapma noktasında ön görüşmeler ve fizibilite çalışmaları yürüten firma yetkilileri sağlanacak mutabakat neticesinde kararını netleştirecek. Yabancı sermayenin Sivas'a kazandırılması halinde kentin önemli bir yatırıma kavuşmuş olacağı belirtildi.

YATIRIMCIYA SIFIR BÜROKRASİ

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ın yaşamak ve yatırım yapmak için cazip bir kent olduğunu söyledi. Yatırımcı kuruluşlara sıfır bürokrasi ile bir saat içerisinde şirketlerini kurarak ücretsiz arsa tahsis ettiklerini belirten Başkan Yıldırım, "Sivas'ımız son zamanlarda büyük gelişmeler kaydediyor. İlimizde en üst seviyede sağlanan birliktelik ve ortak hareket etme kültürü ile yatırımcılarımız sahipsiz kalmıyor. Kendilerine sıfır bürokrasi uygulanıyor ve bir saatin içerisinde hem şirketi kuruluyor hem de arazisi ücretsiz tahsis ediliyor. Bürokrasideki tüm işlerini oda olarak biz takip ediyoruz. Teşvik belgesini biz çıkartıyoruz. Yatırım süresinde karşılaşabileceği bütün sorunları biz çözüyoruz. Bürokrasi ile yatırımcıyı karşı karşıya bırakmıyoruz" dedi.

IMFA Grubu'nun Sivas'ta yatırım yapmasından büyük mutluluk duyacaklarını belirten Başkan Yıldırım, "2. organize sanayi bölgemizde her türlü alt yapı problemleri çözülmüş, demiryolu hattı içerisinde olan nitelikli bir üretim merkezi oluşacak. Büyük sanayi yatırları burada yer alacak. Teşviklerin de avantajı ile 2. OSB önemli yatırımlara ev sahipliği yapacak. IMFA Grubu'nun da yatırım kararı aldığında kendilerine buradan ücretsiz araziyi tahsis ederek fabrika inşaatının temelini atmaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?