7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Dünya Süt Günü'nde süt dağıtılacak

Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Dünya Süt Günü'nde ilköğretim okulu öğrencilerine sütün önemini anlatmak ve süt kullanımını arttırmak için süt dağıtacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Özmercan, enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süt ve süt ürünleri olduğunu söyledi. Özmercan, "Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Ancak yapılan araştırmalar ülkemizde bu besin grubunun tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğunu göstermektedir" dedi.

Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul çağı çocuklarının pek çok besin öğesine olan ihtiyacı, hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazla olduğunu kaydeten Özmercan, "Bu dönemde çocukların doğru beslenme alışkanlıkları kazanması ile yeterli ve dengeli beslenmeleri oldukça önemli bir husustur. Öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda ailelere, sağlık personeline ve öğretmenlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle 27 Eylül Dünya Süt Günü nedeniyle müdürlüğümüzce ilimizde ilköğretim okullarına gidilerek burada öğrencilere süt ve sütün beslenmedeki yeri ve önemi anlatılacaktır" dedi.

Özmercan, 27 Eylül Dünya Süt Günü etkinliğinin 25 Eylül 2008 Perşembe günü Saat 14.00'da Kılavuz Mahallesi İMKB İlköğretim Okulu’nda yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?