7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Dünyaya dişli geldi!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yaşayan çiftin, alt damağında bir dişi olan kız çocukları dünyaya geldi.

İlçeye bağlı Cami Mahallesi'nde yaşayan Osman (33) ve Fadime Evlice (33) çifti, 15 gün önce Sivas Devlet Hastanesi'nde sezeryanla gerçekleşen doğum sonrası 3. kız çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadı.

Şükran (9) ve Suna (6) isimli 2 kız çocuğu bulunan çift, 3. kızlarına ''Eylül'' adını verdi. Sağlık durumu iyi olan bebeğe, hastanedeki hemşireler süt verdiği sırada alt damağında bir dişinin olduğunu fark etti. İkinci dişi de çıkmak üzere olan bebek, ailesinin, yakınlarının ve doğumun gerçekleştiği hastanenin sağlık personelinin ilgi odağı oldu. ''Eylül'' bebek, hastanedeki tedavisinin ardından annesiyle birlikte taburcu oldu.

Anne Fadime Evlice, doktorların bebeğin dişiyle doğmasını, hamilelik döneminde süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerin tüketimine bağlı olarak alınan aşırı kalsiyuma bağladıklarını söylediklerini kaydetti.

Emzirirken bebeğinin dişi nedeniyle zaman zaman ısırık hissi yaşadığını belirten anne Evlice, bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu, en kısa sürede dişini çektireceklerini sözlerine ekledi.

Şu anda işsiz olan baba Osman Evlice ise çocuğunun dişini görünce çok şaşırdığını kaydetti. Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Doktor Remzi Özkan da normalde bebeklerin süt dişlerinin 6. ve 9. aylarda çıkmaya başladığını belirterek, süt dişlerin çıkma sürecinin 2,5 yaşında tamamlandığını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 09:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?