7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ebeler Haftası kutlandı

EBELER HAFTASI KUTLANDI

5 Mayıs Ebeler Haftası Cumhuriyet Üniversitesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Konferans Salonu'nda 'Aile Kurmaya Giden Yolda Farkında Olmadan Asla' konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Ebelik Bölüm Başkan Yardımcısı İlknur Bilgin ebelik mesleğinin sıkıntıları ve problemleri hakkında bilgiler verdi.

Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ebelik mesleğinin çok değerli bir meslek olduğunu vurgulayan Vakkas Özmercan Sivas'ta bulunan ebelerin zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek müdürlük olarak mesleğin çalışma koşullarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı ise, insanlıkla birlikte başlayan mesleklerin başında gelen ebelik mesleğinin tarihsel sürecinde, farklı ortamlarda kesintisiz uygulandığını, profesyonel ve bağımsız fonksiyonları olan bir meslek olduğunu vurguladı. Arıcı, ebelik mesleğinin, dünyada geçirdiği aşamalar ile öneminin giderek arttığını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ise, ilk dünyaya geldiğimizde ebelerin mahareti ile dünyaya geldiğimizi ifade etti. Sağlıklı yaşamak için koruyucu sağlık hizmetleri noktasında ebelerin özellikle köylerimizde, hem annelere ve bebeklere sağlık hizmeti vermelerinin kutsal olduğuna değindi.

Müzik dinletisinin ardından, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Biçer tarafından 'Aile Kurmaya Giden Yolda Farkında Olmadan Asla' konulu konferans verdi. Güzel başlayan evliliklerin zaman içerisinde son bulduğunu belirten Biçer, mutluluk niyetleri ile başlayan evliliklerin, mutluluğun sonu olmaması için karşılıklı bir çabanın olması gerektiğini ifade etti. Evlenmeden önce yanıtlanması gereken sorular hakkında duran Sema Biçer, samimi içselleştirilmiş sözlerin söylenmesi, beklentilerin konulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Konferansın ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı tarafından günün anısına öğretim görevlisi Sema Biçer'i, ebelik gününü kutlayarak konuşmasından dolayı tebrik etti.

EBELER HAFTASI KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 09:45:05
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?