3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Eczacılar SGK'ya anahtar bıraktı

SİVAS'TA ECZACILARDAN ANAHTAR BIRAKMA EYLEMİ

Sivas'ta, 37. Bölge Eczacılar Odası tasarruf tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek olan düzenlemeleri protesto etmek için yarın yapacakları kapatma eylemi öncesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binası önüne anahtarlarını bıraktı.

Sivas'ta 37. Bölge Eczacılar Odası önünde toplanan eczacılar, geniş güvenlik önlemleri altında yürüyerek ilk önce SGK İl Müdürlüğü binası önüne geldi. Burada yere üzerinde "Yeter Artık" yazılı beyaz bir yelek seren eczacılar tasarruf tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek olan düzenlemeleri protesto ettiklerini belirterek anahtarlarını bıraktı.

Daha sonra bir basın açıklaması yapan 37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Genel Sekreteri Süha Özyazıcı, her geçen gün sağlığa erişim hakkı ve sağlık hizmeti sunma olanaklarının ellerinden alındığını belirterek, "Sağlıkta israfa karşıyız, ama sağlıkta akılcı olmayan tasarrufa da karşıyız. Tasarruf adı altında hastalarımızın muayene ücreti, fark ücreti, mükerrer ücret ödemesini adil bulmuyoruz. Sosyal devlete ait bir olgu olarak görmüyoruz İlaç fiyat düşüşüne değil düşüşün bedelini hastalar ve eczanelerin ödemesine karşıyız. Muayene ücretlerini artıran, birinci basamak sağlık hizmetlerini paralı hale getiren, sağlık çalışanlarının güvenceli çalışma haklarını ortadan kaldıran, eczaneleri kapatmaya zorlayan ve kamu hastanelerini işletme haline dönüştüren bir yaklaşımın sağlıkta "tasarruf" değil yıkım yarattığına inanıyoruz" dedi.

Eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına karşı olduklarını belirten Süha Özyazıcı, "4 Aralık günü sağlıkta tasarruf adına, ilk elden 3 bin, bir yıl içerisinde 7 bin eczanenin kapanmasına karşıyız. Bu eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına karşıyız. Bu uygulamaların, halkın sağlığa erişimini kısıtlamasına karşıyız" diye konuştu.

Çözüm olarak eczanelerin bedelsiz kamulaştırılması yerine yaratılan zararın ilaç sanayi tarafından karşılanması gerektiğini ifade eden Özyazıcı, Türkiye'de sayıları 24 bine ulaşmış ve sağlık çalışanı olarak hizmet sunmaya devam etmek isteyen eczacıların, tasarruf tedbirlerinin bedelini haksız yere ödemesinin karşısında olduklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından anahtarlarını tekrar alan eczacılar olaysız şekilde dağıldı.

SİVAS'TA ECZACILARDAN ANAHTAR BIRAKMA EYLEMİ
SİVAS'TA ECZACILARDAN ANAHTAR BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 16:12:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?