6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Eğitim-Bir-Sen 16 yaşında

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sivas Şubesi, kuruluşlarının 16. yıldönümünü üye ve işyeri temsilcileri ile birlikte kutladı.

Öğretmenevi'nde yapılan kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Esat Tektaş, 14 Şubat 1992 tarihinde kurulan sendikalarının her geçen gün güçlendiğini söyledi.

Her zaman milli iradeden yana olduklarını belirten Tektaş, üye sayılarında artışın kendilerine verilen güvenin sonucu olduğunu ifade ederek, "Sivas'ta Eğitim-Bir-Sen olarak 2 bin üyeye, Memur-Sen olarak ta 5 bin üyeye ulaştık. Türkiye geneli ise Eğitim-Ber-Sen'de 120 bin üyeye, Memur-Sen'de de 300 bin üyeye ulaştık. Üyelerimizden aldığımız güç ile sendikacılığın da öncüsü olduk" dedi.

Sendikal çalışmalarının yanında sosyal ve kültürel çalışmaları do olduğunu belirten Tektaş, "2005 yılında öğretmenler arasında düzenlediğimiz 'Hatıralarınız Hatıramız Olsun' adlı yarışmasının il birincilerinin eserlerini 'Mum Işığında Son Mahnı', 2006 yılında yine öğretmenler arasında düzenlediğimiz 'Yüreğimdeki Resimler' adlı kitapları bastırarak, yarışmacı ve üyelerimizi onure ettik" dedi.

Açıklamasında başörtüsü konusuna da değinen Tektaş, YÖK ile ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirerek, "Sendika olarak her zaman darbeci ve yasakçıların karşısında olduk. Başörtüsü yasağı ülkemizin, demokrasimizin, YÖK'ün, yasağı uygulayıcıların ve yasakçıların ayıbıdır. Başörtüsü üniversitelerde kamu hizmeti alanlara da devlet dairelerinde devlet memuru olarak kamu hizmeti verenlerde de serbest olmalıdır. Yasakçıbaşı görevini üstlenmiş olan CHP'nin Genel Başkanı sayın Deniz Baykal'a, partisinin 6 okundan biri olan halkçılık okunu, halka zarar vermek için kullanmamasını öneriyoruz. Darbecilerin ekmeğine yağ sürecek söz ve imalardan kaçınmasını öneriyoruz. Aksi halde yok dil sürçmesiydi, yok yanlış anlaşıldımdı gibi sözlerde durumu kurtarmada zorlanacağını, dolayısıyla Türkiye demokrasi sürecine, parlamenter sistemine ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' prensibine zarar vermiş olacağını, buna da hakkının olmadığını hatırlatıyoruz" dedi.
Tektaş, konuşmasının sonunda tekrar kuruluşlarının 16. yıldönümünde tüm üyelerini kutladığını belirtti.

Yapılan konuşma sonrasında toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?