3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Eğitim-İş'ten İsrail'in saldırısına tepki

Eğitim-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Haydar Gölbaşı, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıyı kınadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Gölbaşı, bugün Ortadoğu'da kanlı bir oyun oynandığını ve bir insanlık dramı yaşandığını belirtti.

Gölbaşı, "Bin yıllardır bu toprakların sahibi olan mazlum Filistin halkını yok etmek ve bu topraklardan söküp atmak için soykırım vahşeti uygulayan İsrail, emperyalizmin Ortadoğu'daki jandarmalığını yapmaktadır. Yüzyıllardır, ortaya koydukları emperyalist yayılmacı amaçlarını artık hiçbir şekilde gizleme gereği duymadan pervasızca sürdürmektedirler. Hamas'ı, Filistin Kurtuluş Ordusu'nu izole etmek ve Filistin halkını birbirine düşürerek haklı mücadelelerini baltalamak, aynı örgütü bugün bahane ederek Filistin halkına havadan, karadan ve denizden bomba yağdırmaktadırlar" dedi.

İsrail'in bölgede her yaptığına karşı göz yuman, onları şımartanların da timsah gözyaşı akıttığını kaydeden Gölbaşı, "Eğitim-İş Sendikası olarak diyoruz ki, Türk ulusu emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi vererek mazlum uluslara önderlik yapmıştır. Bugün de Filistin halkının yanında olmalıdır. İsrail'in Filistin halkına uyguladığı vahşeti şiddetle kınıyoruz. Tüm halkımızı ve yöneticilerimizi Filistin halkının yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?