3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Eğitim masaya yatırıldı

SİVAS'TA EĞİTİMİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINDI

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi, "Eğitimin sorunları ve Çözüm Önerileri" isimli il şûrası düzenledi.

Öğretmen evinde yapılan şurada Kadınlar Komisyonu, Hizmetler Komisyonu, Memur, Teknisyenler ve Şefler Komisyonu, Öğretmenler Komisyonu, Okul Yöneticileri Komisyonu, Müfettişler ve Şube Müdürleri Komisyonu, Üniversite İdare Personel Komisyonu ve Üniversite Akademik Personel Komisyonu olarak 8 ayrı komisyon çalışma yaptı.

Şura'nın çalışmaları öncesi bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, "Geçmiş yıllarda yaptığımız 'Öğretmen Sorunları Araştırması', 'Eğitim çalışanlarının Yol ve Barınma Memnuniyeti Araştırması' ve son olarak geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kamuoyu ile paylaştığımız 'Öğretmenlerin Meslek Memnuniyeti Araştırması' eğitim camiası tarafından takdir gören çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar ne kadar takdir, takip ve ilgi görürse, tespit edilen sorunların çözümlerinin de o oranda kolaylaşacağına inanıyoruz. Eğitimin önemi, önceliği ve niteliği ancak eğitim çalışanlarının görevlerinin başına sorunsuz ve iç huzuruyla gitmesiyle mümkün olacaktır. Dolayısıyla eğitimde ki sorunlar da en aza indirilmiş olacaktır. Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespiti, sorunlara muhatap kalan kişilerin duyarlılıkları, talepleri, katkıları ve sorumlu yaklaşımlarıyla mümkün olacaktır" dedi.

Eğitimin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir çalışma yapılmadığını kaydeden Karakoç, "Öncü sendika vizyonuyla ve örnek hizmetlere imza atan bir sendika olarak istedik ki, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler oluşturalım. Böylece hizmet kolumuzda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının tespitini ve çözüm önerilerini yine kendileri tarafından yapılmasına aracı olalım. Daha önceleri hiçbir kurum tarafından gerçekleştirilmeyen, herkesin, her kurumun bir başkası tarafından yapılmasını beklediği bu hizmeti, Türkiye'de ilk kez yine birçok ilkte olduğu gibi Eğitim-Bir-Sen olarak bizler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, 'Eğitimin sorunları ve çözüm önerileri' konulu şuranın sonuçlarının 3 aşamalı olarak çıkarılacağını belirterek, "Bu şuranın ardından 9 Ocak 2010 tarihinde Ankara'da bölge şuraları, 6-7 Mart 2010 tarihinde yine Ankara'da şura genel kurulu şeklinde olacak" diye konuştu.

SİVAS'TA EĞİTİMİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINDI
SİVAS'TA EĞİTİMİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:11:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?