7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ekici Sivas'ta

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ SİVAS'TA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, basın mensuplarıyla birlikte yaptığı kahvaltıda, "AK Parti'nin parası 'evet'ine yetmeyecek" dedi.

Partisinin bölge istişare toplantısına katılmak üzere Sivas'a gelen Ekici, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partisinin referandum kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ekici, çalışmalarını 11 Eylül'e kadar sürdüreceğini kaydetti.

DSİ'de verilen kahvaltıda Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı, meydanlara çağırdığı öğrenciler, memurlar hatta izinlerini iptal ettiği valilerin dahi kurtaramayacağını iddia eden Ekici, "Bugün birçok ilimizde mülki idare amirlerinin ve idarecilerin devletin mülki amiri olmaktan çok partinin mülki amiri olarak çalıştığını da yaşıyoruz. Aydın ili bunun tipik bir örneğidir. Şimdi bütün mülki amirlerin izni kaldırılıyor, memurlar meydanlara davet ediliyor. Hatta sıcak diye meydanlar soğutuluyor. AK Parti'ninparası 'evet'ine yetmeyecektir. Bunu da herkes görecek" diye konuştu.

Referandumda milletin sağduyusunun ortaya çıkacağına, milletin renginin 'hayır' olacağına inandığını da dile getiren Ekici, ''Sapla samanı karıştırarak, şekerle zehri birbirine katarak, iyiyle kötüyü harmanlayarak, bu milletin önüne cici bir demokrasi vaadiyle ortaya çıkan hükümet, aslında milletimize çok acı bir zehir içtiriyor. Zehir, ilaç olarak içilir ama bunun dozu çok fazla. Bu milleti öldürecek, bu toplumu öldürecek, toprak bütünlüğümüzü mahvedecek, millet bütünlüğümüze sıkıntı verecek bir zehiroranıyla veriliyor. Dolayısıyla biz buna karşı olduğumuzu milletimizle paylaşıyoruz'' dedi.

"HERON'LARDAN ALINAN GÖRÜNTÜLER GERÇEK Mİ?"

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ekici, son zamanlarda artış gösteren terör konusuna da değinerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Heron'lardan elde edilen görüntülerin gerçek olup olmadığını sorması üzerine Ekici, "Bugün terörün bu kadar çok azgın, şımarık ve aymaz bir şekilde genel bir cephe terörü haline dönüşmesi, Sayın Başbakan'ın uyguladığı bu açılım politikasının yüzde yüz ters etkisi ve sonucudur. Ben bu Heron görüntülerinin bir psikoloji harekatın parçası mı, yoksa gerçek görüntüler mi olduğu noktasında henüz emin değilim. Şahsi kanaatimi söylüyorum. Bu Heron'ların bilgisi iki yere akıyor. Biri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne akıyor ama ondan önce İsrail ve Amerika'ya akıyor. Maalesef böyle bu Heron işi. Bu gerçeği de unutmayalım. Görüntülerin gerçek olup olmadığı noktasına gelince, bu konuda Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yapmalı mıdır? Evet yapmalıdır. Türkiye'de bir şeyi hep atlıyoruz. Türkiye'de Genelkurmay'ın faaliyetlerinden de sorumlu olan Başbakan'dır. Milli Savunma Bakanlığı niye vardır? Başbakan niye vardır? Yani hep şu denmiyor mu, 'Genelkurmay Başkanı da bir bürokrattır. Devletin bir memurudur' denmiyor mu? Bu konuda açıklama yapması gereken kimdir? Bence ya İçişleri Bakanı'dır, ya Milli Savunma Bakanı'dır ya da Başbakan'dır. Heronlardan alındığı iddia edilen görüntüler doğruysa Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlığın görevden alma yetkilerini ve soruşturma açma yetkilerini derhal kullanması lazım. Kullanıyor mu? Hayır kullanmıyor. Kimin eli kimin cebinde, kim neyin muhatabı, bunu anlayamıyoruz. Ama yok görüntü doğru değil ise o zaman Türk Silahlı Kuvvetleri'ni korumalıdır" şeklinde konuştu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:25:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?