27
Nisan
2024
Cumartesi
SİVAS

Ekmek zammına rekabet engeli

Ekmeğe zam kararı alındı, ancak rekabet nedeniyle uygulanamıyor. Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Ekmek Üreticisi Yılmaz Çetin, una gelen zamlar sonrası ekmeğe zam yapmakta mecbur kaldıklarını anlattı. Çetin, oda olarak karar aldıklarını ancak fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı zammı ne zaman uygulayacakların belli olmadığını kaydetti.

Ticaret Ve Sanayi Odası aralık ayı meclis toplantısında fırıncıların isteği üzerine ekmeğin fiyatının 75 kuruş olması kararlaştırıldı. Fırıncıları temsilen Meclis Üyesi Yılmaz Çetin, oda olarak çevre illerde yaptığı araştırmada ekmeğin 70-75 kuruş arasında satıldığını tespit ettiklerini aktardı. Yılmaz Çetin, yaptığı açıklamada, şuan un fiyatlarında aşırı derecede bir artış olduğuna değinerek, "Un fiyatları 47- 48 lira civarındaydı, şu anda 58-60 milyon civarına çıktı. Gelen zamlarla dilekçemizi verseydik ekmek 90 kuruş olacaktı. Ancak biz eski dilekçemizi değiştirmedik. Çünkü aşırı derece bir fiyat artışı olacaktı.” dedi.

"YENI ZAM TARIHI BELLI DEĞIL"

Oda olarak yaptıkları araştırmada, 2-3 yıldır çevre illerin ekmeğin 70-75 kuruş arasında sattıklarını anlatan Çetin, şöyle devam etti: "Ticaret Ve Sanayi Odası olarak çevre illeri araştırdık, 250 gram ekmeğin 90 kuruş olması için dilekçe verilmiş. Biz daha yeni 75 kuruş yapacağız eğer uygulayabilirsek. Zam kararı Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan çıktı ancak uygulanması noktasında tam bir tarih belli değil. Fırıncılar arasında rekabetten dolayı fiyat artışını şuan uygulayamıyoruz. Ilçedeki meslektaşlarımız aşırı derece zarar ediyordu. Biz rayiç almadığımız zaman ilçelerde uygulayamıyor. Rekabetten dolayı şuan uygulayamıyoruz. Ilçelerde şuan 75 kuruştan satılmaya başlandı. Eğer fırıncılar arasında birliktelik sağlanırsa 75 kuruştan satılır. Birlik sağlanmazsa zaten fırıncı aşırı derecede kan kaybetmiş, kan kaybetmeye de devam eder."

CHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı 15:45:50
Güncelleme :18 Aralık 2013 Çarşamba 13:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?