5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

El sanatları için kursiyer aranıyor

Sivas İl Özel İdaresi'nin Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı kapsamındaki projesi için el sanatları konusunda açılacak kurslara kursiyer arandığı bildirildi. 

Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği AB Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sivas İl Özel İdaresi'nin, AB tarafından finanse edilen projesi için ahşap işçiliği, taş işçiliği, ağızlık (çubukçuluk), minyatür sivas halısı, cam üfleme sanatı olmak üzere 5 ayrı sanat dalında kurslar verileceği, minyatür sivas halısı, çubukçuluk ve cam üfleme sanatı kursları için kursiyer arandığı bildirildi.
 
Açıklamada, çubukçuluk ve cam üfleme kurslarının 5 ay, taş işleme ve ahşap işleme sanatı kurslarının ise 4 ay süreceği belirtilirken, her bir sanat dalı için 10 kişi olmak üzere 50 kursiyer seçileceği, kursiyerlerin en az ilkokul mezunu olması ve 18 yaşını doldurmuş olması, eğitimler için de gönüllü olmalarının yeterli olacağı kaydedildi. 

Kurslara katılmak isteyenlerin 21 Ocak 2007 tarihi mesai bitimine kadar Buruciye Medresesi proje ofisine ve Sivas Valiliği AB Bürosu'na şahsen başvurmaları gerektiği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 12:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?