3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Elektrik kesintisi hastaları etkiledi

Sivas'ta akşam saatlerindeki uzun süreli elektrik kesintisi üzerine, Sivas Devlet Hastanesi'ndeki bazı hastaların ambulanslarla diğer hastanelere gönderildiği bildirildi.

Etkili sağanak yağışı nedeniyle Sivas'ta akşam saatlerinde elektrik trafosunda arıza meydana geldi. Arızanın ekiplerce giderilmesi için yürütülen çalışmalar sırasında, kentin bir bölümünde uzun süreli elektrik kesintisi yaşandı. Kesintiden, Sivas Devlet Hastanesi de etkilendi.

Acil servis başta olmak üzere bazı servislerdeki hastaların ambulanslarla kentteki diğer hastanelere gönderildiğini kaydeden yetkililer, hastalar konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti.

Bu arada, hastanenin elektrik ve elektronik işlerinden sorumlu mühendis Solmaz Gülmez, "Elektrik kesintisi şehir şebekesindeki bir trafonun patlamasından dolayı kaynaklanmıştır. O patlamaya müteakip de kendi hastanemiz trafosunda da geçici bir sıkıntı yaşadık. Fakat hemen müdahale ettik" dedi.

Hastanelerinde elektrik güvenliğinin yüksek boyutlarda olduğunu anlatan Gülmez, yoğun bakım, ameliyathaneler, kadın doğum, acil servis ve laboratuvarları kesinti boyunca besleyen UPS cihazlarının mevcut olduğunu söyledi.

Öte yandan, hastaneler başta olmak üzere kentin büyük bir bölümüne elektrik verilirken, bazı semtlerde elektrik kesintisi devam ediyor.
 

AA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?