4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Elektrik panosunda yangın

Sivas'ta elektrikli soba ve ısıtıcıların kullanılmasından kaynaklanan aşırı yüklenme nedeniyle bir elektrik panosunda yangın çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, İstasyon Caddesi üzerindeki TÜDEMSAŞ Camii önündeki kaldırım üzerinde caddenin elektrik enerjisini düzenleyen elektrik panosunda yangın çıktığı ihbarını alan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş (ÇEDAŞ) yetkilileri olay yerine geldi. Açılan panonun yandığını gören yetkililer, müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Panoda çıkan yangın nedeniyle Sivas'ın en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi'nin büyük bir kısmı elektriksiz kalırken, panonun değiştirilmesinden sonra elektrik enerjisi verildi. 

Bu arada yangının çıkış nedeni hakkında açıklama yapan ÇEDAŞ görevlileri, aşırı yüklenme nedeniyle panoların dayanmadığını ve yangınların ardından elektrik kesintisinin yaşandığını belirterek, "Özellikle elektrikle çalıştırılan ısıtıcılar, bu türlü hasarlara ve dolayısıyla elektrik enerjisi kesimine neden oluyor. Bizim vatandaşlardan istediğimiz, doğalgaza geçenler hemen geçsin. Geçemeyenler de soba ve kömürle ısınmaya devam etsin. Bu şekilde elektrikli ısıtıcılara yüklenince, trafolarımız aşırı yüklenmeyi kaldıramıyor ve ilde bu yüzden elektrik kesintisi yaşanıyor" şeklinde uyarılarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 22:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.134.xxx Tarih : 24.12.2006 16:29:05
Sivas'ta bu tür bahanelerle elektriklerin sık sık kesilmesi sağlanıyor. Çamlıbel elektrik yetkilileri görevini yeterince yapıyor denemez. Elbette her yerde bu tür arızalar olur. Ancak bu hataları bahane edip, koca vilayeti elektriksiz bırakmakda hoş olmasa gerektir. www.haber58.org