6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Elektrik santralleri Vadi'ye çalışıyor!

Kelkit Vadisi Bölgesi'nde Sivas'ın Akıncılar ve Gölova ilçeleri arasına özel bir şirket tarafından kurulan elektrik santralleri, Kelkit Vadisi'ne birçok konuda ivme kazandırdı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 1956 yılında hazırlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen proje, Yapı Proje Merkezi (YPM Elektrik Üretim AŞ) tarafında 1. etap çalışması doğrultusunda 3 elektrik santrali ile hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 100 işçinin görev aldığı elektrik santrallerinin 2. etap çalışmaları da start aldı.

Açıklama yapan Elektrik Elektronik Mühendisi İşletme Müdürü Metin Doğruyol, "Şirketimiz tarafından 49 yıllığına yapılan anlaşma ile 1956 yılında hazırlanan tarım arazisi sulama ve elektrik üretimi projesini hayata geçirdik. Gölova baraj göledinden kanallar vasıtasıyla alınan su sayesinde kurulan santrallerden elektrik üretimi yapılmaktadır. 2. etap çalışmalarda ise Sevindik ve Gölova Hes mevkilerinde elektrik santrallerinin inşaat çalışmaları devam etmekte. 5 santralde yılda 109 milyon kilovat saat elektrik üretilerek, Suşehri trafo merkezine verilecek. Şirketimiz tarafından kurulan santraller sayesinde birçok personelde iş imkanına kavuşmuş oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?