6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Elektrik ve su savaşı!

ÇEDAŞ İLE BELEDİYENİN ELEKTRİK VE SU SAVAŞI

ÇEDAŞ ile Kangal Belediyesi arasında yaşanan elektrik ve su mücadelesi ilginç bir boyut kazandı. ÇEDAŞ belediyenin elektriğini, belediye de ÇEDAŞ'ın suyunu kesti.

ÇEDAŞ Kangal İşletmesi dün elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle belediye hizmet binasının elektriklerini keserken, Kangal Belediyesi de su faturaları ödenmediği için ÇEDAŞ Kangal İşletmesi'nin sularını kesti. Karşılıklı yaşanan elektrik-su kesme mücadelesi, belediyenin aynı gün içinde yaptığı hendek hamlesiyle daha da ilginç bir boyut kazandı. Belediye, kanalizasyon çalışması yapıldığı gerekçesiyle ÇEDAŞ İşletme Şefliği'nin pazar yolu üzerinde bulunan hizmet binasının etrafına hendek kazdı. ÇEDAŞ

çalışanları, fatura ödemeye gelen vatandaşın, "Fatura ödemeye gelmiştim ama hendeği geçemedim" dememesi için hendeğin bir kısmını doldurarak geçit yolu yapmak durumunda kaldıklarını belirtti.

Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan ÇEDAŞ Kangal İşletme Baş Mühendisi Kenan Ayğan, il müdürlüğünden gelen talimatla hareket ettiklerini belirterek, "Bilindiği üzere 01.08.2010 tarihi itibarıyla ÇEDAŞ'ın işletmesi özel şirkete geçti. Önceki alacaklar da şirketin uhdesinde olmasına rağmen biz hiç olmazsa 8. aydan bu tarafa olan faturaları tahsil etmek için birkaç defa il ve ilçe bazında görüşmeler yaptık. Sadece son üç fatura bile 100 bin TL'nin üzerinde bir rakama ulaşırken, şu ana kadar hiçbir

ödeme yapılmadığı görülüyor. Belirttiğim gibi ilden gelen talimat üzerine belediyenin hizmet binasının elektriğini kesmek durumunda kaldık. Konu bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ise kendilerinin de ÇEDAŞ'dan alacaklarının olduğunu belirterek konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"ÇEDAŞ özel şirkete geçer geçmez henüz hiçbir hizmet vermeden elektrik faturalarındaki belediye katkı payımızı borcumuza mahsuben kesmişler. Diğer yandan bize olan su borçları var, onlar da ödenmiş değil. Bizim hesaplamalarımıza göre ÇEDAŞ'dan 30-35 bin TL alacağımız var. ÇEDAŞ'ın son üç aylık faturalar sebebiyle bizden alacağı ise 50-55 bin TL. Biz diyoruz ki bizim alacağımızı düşelim, kalan borcumuzu hemen yarın ödeyelim. Biz olan borcumuzu inkar ediyor ya da ödemiyor değiliz ki, 'Karşılıklı

mahsuplaşalım' diyoruz. Sonra biz aylar önce resmi yazıyla trafo ve direk sayısını sormuşuz, iki ay geçmesine rağmen bize cevap verilmemiş. Evet dün gelip elektriğimizi kestiler. Biz de alacağımız sebebiyle sularını kesmek durumunda kaldık."

ÇEDAŞ İLE BELEDİYENİN ELEKTRİK VE SU SAVAŞI
ÇEDAŞ İLE BELEDİYENİN ELEKTRİK VE SU SAVAŞI
ÇEDAŞ İLE BELEDİYENİN ELEKTRİK VE SU SAVAŞI
ÇEDAŞ İLE BELEDİYENİN ELEKTRİK VE SU SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 18:01:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 18:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?