3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Elma fidanlarında hedef tuttu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2008 yılında kurulan örnek bahçede dikilen bodur elma fidanlarında hedefe ulaşıldığı belirtildi.

Suşehri'ne bağlı Bostancık köyü Pamukluk mevkisinde 2008 yılında Eyüp Kurt'a ait 5 dönüm arazi üzerine kurulan örnek bahçede dikilen 7 çeşit 450 adet bodur elma fidanı çiçek açtı.

Sivas Valiliği destekli, İl Tarım Müdürlüğü denetiminde 5 dönüm arazisinde örnek bahçeler projesi kapsamında bodur elma fidanları dikildiğini söyleyen Eyüp Kurt, 7 çeşitten oluşan 450 adet bodur elma fidanında ilk yıl tadımlık elma ürünü aldık. Elde ettiğimiz ilk ürünler bizleri çok sevindirmiş ve geleceğe daha güvenle adım atmamızı sağladı. Kurak bir arazi olan alana kendi imkanlarımla su getirdim. Bodur elmaların bulunduğu örnek bahçeyi damlama sistemi ile sulamaya başladık. Geçen süre zarfında bodur elmaların tamamen doğal ortamda yetişmesini sağladık. Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri periyodik olarak örnek bahçede kontrollerini sürdürmekteler. 2009 yılında hedefimiz 2 ton bodur elma elde etmektir. Suşehri bodur elmada tam verime geçildiğinde 40 ton elma kapasitesine ulaşacaktır. Bodur elmaların özellikle kış ayında tüketilmesi nedeni ile elde edilecek ürünleri pazar piyasasında da değerlendireceğiz. Bahçemizde ayrıca çilek ekimini de yaptık. Çilek yetiştiriciliğinde de Sivas ve ilçelerinde örnek olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?