7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Emekli Albay'dan konferans

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SİVAS'TA KONFERANS VERDİ

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şubesi'nin organize ettiği programda 'Demokratik Açılımlar ve Türkiye' konulu konferans verdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda yapılan programa CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, ADD Sivas Şubesi ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Sarızeybek, programda yaptığı konuşmasında, demokratik açılım kapsamında dağdan inen teröristlerin asıl mesleğinin adam öldürmek olduğunu söyledi. Sarızeybek, "Bunlar dağlarda yıllarca evlatlarımızı ölürdüler. Dağlarda yıllarca bir lokmaya tamam edip, vahşi yaratıklar gibi yaşadılar.

Askerlerimize ne işkenceler yaptılar. Bunlar ruh hastası ve psikopat. Teröristleri dağdan indirip, terörü sona erdirmek mi istiyorsunuz? Buna bir şey dediğimiz yok. Teröristi dağdan indirdikten sonra kurun Anadolu'da eğitim merkezleri, verin ellerine kazma kürekler, önce toprağı kazsınlar. Alınlarından bir iki damla ter aksın, alın teri ne demek bunu öğrensinler. Bunları doktorlara verin, insani değerler ve bir meslek öğretsinler. Ne zaman ki doktorlar teröristler için sevgi ve insani değerler taşıyorlar

derlerse o zaman toplum içine çıkartabilirsiniz. Siz katillere böyle bir proje yapmadan toplum içine çıkartıyorsanız, bu da toplumu tehlikeye atıyorsunuz demektir" dedi.

Ülkeyi yönetenlerin bugüne kadar kaç şehit verildiğini söylemediklerini ifade eden Sarızeybek, "Düşündüm neden söylemiyorlar diye, o zaman şu karara vardım ki, şehitlerimizden korkuyorlar. Eğer ki şehitlerimizin sayısı net olarak çıkarsa, millet alacak eline bayrağı, çıkacak sokağa ve ülkeyi yönetenlere hesap soracaklardır. İşte ülkeyi yönetenler bundan korkuyorlar" diye konuştu.

Emekli Albay Sarızeybek, İmralı'nın yattığı yerden terör örgütünü yönettiğini ifade ederek, "Nasıl oluyor da, terörist başı yattığı yerden örgütü idare ediyor. Örgütün yönetim kadrosunun bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Irak'ta, isteseler elleriyle koymuş gibi yakalayabilirler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir takım oyunlar döndüğünü belirten Sarızeybek, "Ülkeyi yönetenler, terör örgütünün para kasasının İsviçre'de olduğunu biliyorlar. Bu parayla silah ve cephane alıp, benim askerimi şehit ettiklerini de biliyorlar. Ama bunu bildikleri halde bir şey yapmıyor ve askerlerimizin şehit olmasına göz yumuyorsanız, kusura bakmayın bizi şehit eden sizsiniz derim" dedi.

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SİVAS'TA KONFERANS VERDİ
EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SİVAS'TA KONFERANS VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 18:33:03
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?