6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Emekli maaşını dolandırıcılara kaptırdı

Sivas'ta yaşlı bir adam emekli maaşını bankadan çektikten sonra yanına gelen 2 kişi tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, polise müracaatta bulunan A.Y. (67) isimli kişi, bankaya giderek, emekli maaşını çektikten sonra yolda yürürken yanına iki kişinin geldiğini söyledi.

Kişilerin kendini daha önceden tanıyormuş gibi konuştukları ve kendisine cenazeleri olduğunu, mevlit okutturacaklarını söylediklerini ileri sürdü.

Şahısların Bankalar Caddesi 3. park sokağa doğru yürüyerek geldiklerini, bir apartman önünde durunca da başka bir şahsın yanlarına gelerek konuştuğunu, 2 kişinin sonradan gelen kişiye cebinden çıkarıp bir miktar para verdiklerini ve hocaya okutup gelmesini söylediklerini belirten A.Y., şahsın bir süre sonra yanlarına geldiğini öne sürdü.

Daha sonra da iki kişinin ''Cebindeki paraları ver. Senin paralarını da hocaya okutup getirtelim" dediklerini ve kendisinin emekli maaşı olan 780 YTL'yi verdiğini, bu sırada iki kişinin yardım yemeği vereceklerinden gitmeleri gerektiğini söyleyerek uzaklaştığın iddia etti.

Uzun bir süre beklemesine rağmen kimsenin gelmediğini ve dolandırıldığını anlayan A.Y., polise başvurarak şikayetçi oldu. Polis, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.118.xxx Tarih : 23.03.2008 09:36:11

Hırsızlığı ve dolandırıcılığı kimse tasvip etmez. Ama bu yaşlı insanlarda valla nasıl insanlar anlayamıyorum. O tip adamlar çoğaldıka bu tip olaylarda her zaman olacaktır. Sivas aydınlanmaya muhtaç olduğunu bir kez daha götermiştir. www.haber58.com