2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Emekli öğretmenden eğitime katkı

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sivas Şubesi'nin öncülüğünde emekli öğretmen Fikriye Töreyin'in maddi destekleriyle eğitim ve öğretime başlayan Kazancılar İlköğretim Okulu Ana Sınıfı düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Ana sınıfının açılışına Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanı Nihal Kangal, hayırsever emekli öğretmen Fikriye Töreyin ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Nihal Kangal, 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan derneğin, 81 ilde ana sınıfı açma projesi olduğunu ve bu sayının şu an itibariyle 140'a yükseldiğini söyledi. Dernek olarak Sivas'a bir okul ve bir de kız yurdu yaptırmayı planladıklarını dile getiren Kangal, emekli öğretmen Fikriye Töreyin'in dernek adına yaptırdığı ana sınıfının haricinde üç ana sınıfının daha hizmete girmek üzere olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise, ana sınıfının açılmasında maddi destek sağlayan emekli öğretmen Töreyin'e ve Yardım Sevenler Derneği'ne teşekkür ederek, bunu meslektaşının yapmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Okul öncesi eğitimin öneminden bahseden Taner, Sivas'ta ana sınıflarının yaygınlaştırılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Taner, Sivas'ta okullaşma oranının her geçen gün arttığını hatırlatarak, "Burada çocuklarımız Türk Milli Eğitim anlayışının kriterlerine göre en iyi şekilde yetişecektir" dedi.

Vali Ali Kolat'ın eşi emekli öğretmen İlksen Kolat da, eğitim hizmetinin kamu hizmetleri içinde en öncelikli hizmet olarak nitelendirildiğini ifade ederek, "Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız, bu okul sıralarından geçerek hayata hazırlanmaktadır. Bu çerçevede çocuklarımızı, gençlerimizi ne denli iyi eğitirsek, geleceğimizin de o denli müreffeh olacağı açık bir gerçekti" şeklinde konuştu.

Okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha iyi anlaşıldığı, günümüzde Sivas'ın yeni bir ana sınıfına kavuşmasının güzel bir gelişme olduğunu dile getiren Kolat, "Ben burada çocuklarımızın sevgiyle, ilgiyle, hoşgörüyle hayata hazırlanacağına, kendilerini ifade etmeyi öğreneceklerine, becerilerini geliştireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygularımla ana sınıfının oluşturulmasında desteklerini esirgemeyen emekli öğretmen Fikriye Töreyin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi bir kez daha en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diye konuştu.

Daha sonra emekli öğretmen Fikriye Töreyin'e plaket takdim edildi. Hayırsever Töreyin ise, duygulu anlar yaşadığını dile getirerek, Yardım Sevenler Derneği'nin faaliyetleri arasında olan ana sınıfı yaptırma çalışmaları kapsamında okul ismi araştırdıklarını ve Kazancılar İlköğretim Okulu'nun yeni ve diğer sınıflarla irtibatı olmayan bir bölümü olduğu için burayı tercih ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ana sınıfının açılışı İlksen Kolat ve hayırsever emekli öğretmen Fikriye Töreyin tarafından gerçekleştirildi. Ana sınıfındaki çocuklar da davetlilere mini bir konser ve şiir dinletisi sundu.

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN EĞİTİME KATKI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 12:05:03
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 12:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?