3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Emniyetten broşürlü uyarı

SİVAS EMNİYETİNDEN SÜRÜCÜLERE 'KIŞ AYLARINDA SÜRÜŞ TEKNİKLERİ' BROŞÜRÜ

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülere kış aylarında sürüş tekniklerini anlatan bir broşür dağıttı.

Bugünden itibaren başlayan uygulama kapsamında, araçlar trafik ekipleri tarafından durdurularak, sürücülerine bastırılan broşürler dağıtılıyor. Yaklaşık 5 bin adet bastırılan broşürlerin içerisinde 'Kış Aylarında Sürüş Teknikleri' yanı sıra, 'Karlı ve Buzlu Zeminde Araç Kullanımı' ve 'Sivas İli Buzlanma Risk Haritası' da bulunuyor.

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Fatih Sarıyıldız, yaptığı açıklamada, kış aylarının kentte çok zor ve şiddetli geçtiğini ifade ederek, "Önümüzde ki günlerde soğuk ve yağışlı havanın geleceğini tahmin etmekteyiz. Şubemiz olarak kış aylarında meydana gelen kazaları, özellikle buzlanma ve kardan dolayı olduğunu bilmekteyiz. Sayın Emniyet Müdürümüz Ahmet Kemal Seyhan'ın talimatı üzerine sürücülerimizi uyararak, karlı ve buzlu yollardaki dikkat edilmesi gereken konuları içeren bir broşür bastırdık. Bu broşürle Sivas'ta ki sürücülerimizi uyarmak ve bilinçlendirmek istemekteyiz" dedi. Sivas'taki sürücülere karlı ve buzlu yollarda dikkat etmelerini ve dağıtılan broşürlere uymalarını isteyen Sarıyıldız, "Özellikle kış aylarında meydana gelen kazaların çoğu buzlanmadan meydana geliyor. Sürücülerimiz buzdan dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybetmekte, yaralamalı hatta ölümlü kazalar meydana gelebilmektedir. Amacımız bu trafik kazalarını en aza indirgemek ve hatta ortadan kaldırmaktır. Bu düşünce ile hareket ediyor ve görevimizi bu şekilde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sürücülerin yola çıkarken mutlaka zincirlerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini ifade eden Sarıyıldız, "Bu konudaki uygulamalarımız devam ediyor. Yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmayan sürücülerimize maalesef trafik kanunlarımıza göre gerekli cezai işlemlerimizi uyguluyoruz" şeklinde konuştu. Son zamanlarda Sivas'ta sisli havaların çok yoğun yaşandığını belirten Sarıyıldız, "Sisli havalarda da sürücülerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Araçlarındaki ışık donanımlarının tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Sürücülerimizden ricamız gece ve gündüz demeden seyir halindeyken ışıklarının sürekli yanık olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Fatih Sarıyıldız'ın konuşmasının ardından, trafik Ekipleri broşür uygulamasına başladı. Broşür vermek için durdurulan Halil Poyraz idaresindeki Yıldızeli Belediyesi'ne ait bir halk otobüsüne de, ayakta yolcu almak ve ruhsat bulundurmamaktan dolayı, yaklaşık 120 TL tutarında cezai işlem uygulandı.

SİVAS EMNİYETİNDEN SÜRÜCÜLERE 'KIŞ AYLARINDA SÜRÜŞ TEKNİKLERİ' BROŞÜRÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 14:19:00
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 14:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?