7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

En büyük cami geliyor

İÇ ANADOLU'NUN EN BÜYÜK CAMİSİ SİVAS'TA YAPILIYOR

İç Anadolu bölgesinde bulunan camilerin en büyüğü Sivas'ta yapılıyor.

4 Eylül küçük sanayi sitesinde 2000 yılında temeli atılan caminin büyük bölümünün tamamlandığı bildirildi. Vakıf ve kooperatifin destekleriyle yapılan cami tamamlandığında 5 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek. Sivas 4 Eylül Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı, Küçük ve Ortaboy Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfı ve Muzaffer Gezgin'in şahsi girişimleri sonucunda yapılan camiinin yüzde 80'lik bölümü tamamlandığı öğrenildi.

Sivas'ta güzel bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden 4 Eylül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gezgin, caminin ibadete açılması için tüm imkanları seferber edildiğini ve gelecek sene Ramazan ayında ibadete açmayı planladıklarını söyledi. İç Anadolu bölgesinde bulunan en büyük camiyi yaptırdıklarını dile getiren Gezgin, "2000 yılında başladığımız camimizin inşaatının büyük bir bölümünü tamamladık. Vakıf ve başkanlığımızın da destekleriyle yaptığımız camimiz, bölgemizin de en büyük camisi olma özelliğini taşıyor. Farklı tasarımlarıyla dikkat çekecek olan camiimizin şu anda çinileri, tabanları, kalorifer sistemleri, pencereleri ile dış cephe kaplamaları kaldı. Onları da en kısa sürede tamamlayıp ibadete açacağız. Caminin alt katında bulunan dükkanları da kiraya vererek, caminin masraflarını buradan karşılayacağız" şeklinde konuştu.

8 bin metre kare alan üzerine kurulan ve 2 bin 250 metrekare kapalı alana inşa edilen camide sosyal tesisler, din görevlilerinin kalabileceği lojman, dinlenme yerleri ve 13 adet dükkan bulunuyor.

İÇ ANADOLU'NUN EN BÜYÜK CAMİSİ SİVAS'TA YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 10:16:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aliveli IP: 78.163.123.xxx Tarih : 8.08.2010 21:57:08

5000 kişiyi o bölgede nerde bulacaklar .tamamen israf