20
Nisan
2024
Cumartesi
SİVAS

Engelli çiftin mutlu günü

Sivas'ta Görme Engelliler Spor Kulübü'nün milli sporcusu Etem Osman Elbay, görme engelli Hatun Hayran ile Dünya Engelliler Günü'nde dünya evine girdi.

Kentte bir düğün salonunda, dünya evine giren görme engelli Hatun Hayran (34) ve Etem Osman Elbay'ın (34) nikahını Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp kıydı.

12 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yüzde 50 görme kaybı yaşayan Elbay, doğuştan yüzde 70 görme engelli Hayran ile görücü usulüyle tanıştı. Çiftin evlilik cüzdanını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un eşi Günay Soluk verdi.

Dünya Engelliler gününde evlendikleri için mutlu olduklarını belirten Elbay "Bugün engelliler günü, özellikle düğünün bugün olmasını istedik. Diğer engelli arkadaşlarımda evde kalmasınlar, eve bağlanmasınlar, hayat her şeye rağmen devam ediyor. Biz konuştuk, anlaştık, sonra nişan yaptık. Böyle anlamlı bir günde de evlendik" diye konuştu.

Hayran ise "Dünya Engelliler Günü'nde evleniyoruz, bu bizleri daha çok mutlu etti. Çok mutluyuz, Allah herkese böyle mutlu bir günü nasip etsin" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2013 Çarşamba 18:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?