6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Engelli öğrencilere belediyeden jest

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan engelli öğrencileri ücretsiz olarak taşıyacak.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazanan ortopedik engelli Çiğdem Özdemir'in ulaşım konusunda belediyeye müracaat ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın da, Özdemir'in talebi doğrultusunda Sivas Belediyesi Engelliler Toplu Taşım Aracı’yla Çiğdem'in her gün evinden alınması, okula götürülmesi ve akşam okul çıkışında tekrar evine getirilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, başlatılan bu hizmetin genelleştirileceğini ve Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan engelli öğrencilerin tamamına bu hizmetin ücretsiz olarak sunulacağı belirtildi. Bu kapsamda üniversitede okuyan engelli öğrencilerin Sivas Belediyesi Engelliler Danışma ve Koordinasyon Merkezi’ne müracaat etmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, müracaatlar sonucunda öğrencilerin ikametgah adreslerine göre güzergah çalışması yapılacağını ve bu hizmetin eğitim öğretim dönemi süresince devam ettirileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?