6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Engelli öğrencilere diş taraması

SİVAS BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE

Sivas Belediyesi ve Diş Hekimleri Odası işbirliği ile Buruciye İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda diş taraması yapılarak öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Okuldaki programa, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Öztürk ve diş hekimleri katıldı. Burada diş hekimleri, işitme engelli öğrencileri muayene ederek, tedavileri yapılmak üzere çürükleri olanların isimlerini not aldılar. Yapılan muayenelerin ardından, öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, diş macunu ve fırçası dağıttığı öğrencilere dişlerini fırçalamaları tavsiyesinde bulundu. Buruciye İşitme Engelliler Okulu'nda ağız ve diş sağlığı konusunda slayt eşliğinde sunum yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Öztürk ise, öğrencilerle işaret dili öğretmeni yardımıyla anlaşmaya çalıştı. Öztürk, fırçalanmamış bir dişin ne halde olduğunu öğrencilere göstererek, öğrencilere işaret dili öğretmeni yardımıyla tavsiyelerde bulundu.

Buruciye İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Osman Yekeler ise, 1972 yılında açılan okulun gündüzlü ve yatılı olarak Yozgat, Tokat, Erzincan, Sivas Merkez, ilçe ve köylerinden öğrencilere eğitim verdiğini söyledi.

Okulda 23 yıldır görev yaptığını ve öğrencilerde küçük yaşlarda yüksek ateşten kaynaklanan menenjit hastalığı sebebiyle işitme kaybı yaşandığını tespit ettiğini belirten Yekeler, öğrencilerle işaret, şekil ve yazılarla anlaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Yekeler ayrıca, diş taraması ile fırça ve macun dağıtımı programını gerçekleştiren Sivas Belediyesi ve Diş Hekimleri Odası'na teşekkür etti.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Öztürk ise eğitim programına katılmaktan dolayı memnuniyetini belirterek, bu tür faaliyetlere bundan sonra da destek vereceklerini söyledi. En az yüzde 40 engelli olan vatandaşlarımızın özel sağlık kurumlarında diş muayenesi olduktan sonra tedavi faturalarıyla birlikte masraflarını geri alabileceklerini belirten Öztürk, hayatın değişik alanlarında birçok problemle karşılaşan engelli vatandaşlarımızın kendilerine tanınan haklardan yararlanması gerektiğini vurguladı.

SİVAS BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:08:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?